[ lokalne akcije ]

PublikaProjekcijom filma Dan oslobođenja večeras je u Beogradu, Novom Sadu i Nišu otpočelo 13. izdanje Filmskog festivala Slobodna Zona . U beogradskom Sava Centru Slobodnu Zonu svečano je otvorio gost selektor Teofil Pančić i tom prilikom poručio: „Kada sam ja bio klinac, u tamo nekoj zemlji, u tamo nekom sistemu kojeg se svi verovatno sećate kao i ja, postojalo je nešto što se zvalo eufeministički filmovi za odrasle. Znate na šta mislim, to su bili oni filmovi golicavog erotskog sadržaja zbog kojeg se išlo u periferijske neugledne bioskope. A zapravo svi znamo da su u to vreme svi filmovi u bioskopu bili filmovi za odrasle. Ne u tom, nego u onom bukvalnom smislu. Danas, kada pogledate šta se pušta u bioskopima, zaključujete da se puštaju isključivo filmovi za decu - mada se tako ne zovu. Festivali kao što je Slobodna Zona su jedno od retkih mesta gde se zaista mogu gledati filmovi za odrasle, slobodne ljude. Uživajte,  otvaram Slobodnu Zonu!

Opširnije: Slobodna Zona je otvorena: Tamo gde je muzika glasna, revolucija može da uspe!

22686561 10155809902259181 1929530317 nUdruženje Centar za društvenu akciju iz Beograda i gradska opština Stari grad objavljuju nagradni foto konkurs.

Učestvujte u našem foto konkursu i predstavite nam svoj/ naš svet.  Kako izgleda vaš i naš svet ovih dana? O čemu razmišljate, čemu se nadate, čemu se radujete, šta vas plaši, gde vidite sebe za 10 godina? Pošaljite nam svoju najbolju fotografiju koja predstavlja refleksiju nečega (arhitekture, kulture, istorije, življenja, emotivnog stanja...). Refleksiju tumačite kako god vama odgovara- od fizičkog pojma refleksije, do emocionalnog promišljanja/razmišljanja.  Iskorisite ovaj foto izazov kao izgovor da istražite svet oko sebe i svet unutar sebe.

Opširnije: FOTO KONKURS - Centar za društvenu akciju

Eko fest logoIzložba „3 art” i tribina „Reciklaža i ponovna upotreba“ održaće se 17.oktobra u Poletu, u Cetinjskoj 15. Izložba počinje u 18 časova i na njoj će biti predstavljena dela umetnika Zlatka Jovanovića. U 19 časova, održaće se tribina o prevenciji, ponovnoj upotrebi i reciklaži otpada. Učesnici tribine biće Slobodanka Stamenić iz Centra za reciklažu, predstavnice brenda „Dve stolice i majstorice“ Mila Rosić i Sanja Andrejević, kao i autor izložbe Zlatko Jovanović. Događaj organizuje Centar za razvoj ideja u saradnji sa Udruženjem Sredina.

Opširnije: Reciklaža i ponovna upotreba

staradikulturuKonferencija „Šta radi kulturu“ biće održana u petak, 29. septembra u novosadskom StartIt centru (Miroslava Antića 2) od 10 do 17 časova, pružajući jedinstvenu priliku da mladi koji su pokrenuli ili žele da pokrenu društveno odgovorne projekte čuju inspirativne priče autora uspešnih inicijativa od društvenog značaja i steknu uvid u kulturne projekte koji su obeležili ovu godinu u našoj zemlji.

Opširnije: Družite se sa pravim znalcima i saznajte „Šta radi kulturu“

Fizi Bizi Fest 7 (FBF 7)  poziva sve zainteresovane mlade i odrasle da prijave predlog predavanja za sedmi festival nauke u Somboru!

Projektni tim Festivala odabraće uži izbor od 10 predavanja koje će biti deo programa, ali i napraviti proširenu listu u slučaju da neki od predavača iz nepredviđenih razloga mora da odustane od učešća!

Opširnije: Otvoren poziv za predavače Fizi Bizi Fest 7 // ROK za slanje prijave: 22. oktobar!