[ lokalne akcije ]

Kurs kreativnog pisanja Kreativna sinergija"Kreativna sinergija" je program intenzivnih kurseva kreativnog pisanja namenjen piscima, blogerima, novinarima, scenaristima i svima koji se profesionalno ili iz hobija bave pisanjem i žele da ojačaju svoj kreativni potencijal, kao i onima bez iskustva, ali sa snažnom motivacijom da ovladaju veštinom pismenog izražavanja. Kursevi su zasnovani na kontinuiranom individualnom i grupnom radu polaznika sa mentorima i lektorima, sa ciljem da se svakom polazniku kursa pomogne da otkrije i aktivira svoje kreativne kapacitete i nauči kako da ih koristi u pisanju. Posebna pažnja posvećuje se individualnom radu sa svakim polaznikom, u skladu sa njegovim ličnim ambicijama i ciljevima vezanim za pisanje.

Opširnije: Nova sezona kurseva kreativnog pisanja “Kreativna sinergija”

Projekat „Svetska znanja za razvoj mladih“ koji je tim Organizacije srpskih studenata u inostranstvu osmislio, a koji će finansirati Ministarstvo omladine i sporta, odnosi se na obrazovanje, vaspitanje i obuku mladih.

Opširnije: Odobren projekat ”Svetska znanja za razvoj mladih”

AIESEC nacionalna konferencijaStudentska organizacija AIESEC otvorila je prve prijave za članstvo u ovoj godini i pored poznanstava, druženja i iskustava - znanja koja članovi dobijaju su znanja poput: rad u timu, prodaja, marketing, odnosi s javnošću, projektni menadžment, prezentacione veštine, rad u različitim okruženjima i sa različitim ljudima, razvijanje stranog jezika (najčešće engleskog, ali i mnogih drugih) i još mnogo toga. Lični razvoj jeste nešto na čemu se potencira i definitivno je nešto što izdvaja ovu organizaciju od drugih.

Opširnije: Prijave za članstvo najvećeg i najstarijeg studentskog pokreta na svetu su otvorene!

rails8Uobičajeno letnje izdanje RGB radionice ovog puta u izmenjenom obliku. Pored standardnog programa, prvog dana učesnice će moći da prate uvodno predavanje o HTML-u i CSS-u koje će im biti dobra osnova za ono što sledi. Tog dana će i razgovarat o idejama za aplikacije koje će sutradan biti razvijane u timovima. Intenzivni rad tokom drugog dana završava se prezentacijama rezultata, kao i planiranjem budućih okupljanja i razgovorima o utiscima.

Opširnije: Rails Girls Beograd radionica u julu- od ideje do aplikacije

IMG 2U subotu, 3. juna, proglašeni su pobednici konkursa Ten Outstanding Young Persons (TOYP) u organizaciji međunarodne komore mladih - JCI Srbija. Na svečanoj ceremoniji održanoj u prostorijama COTRUGLI poslovne škole, pobednicima su uručene povelje i medalje u prisustvu članova žirija, prijatelja, partnera i članova JCI-a.

Opširnije: Proglašeni su pobednici konkursa Ten Outstanding Young Persons (TOYP)