Home [treninzi] Apply for the 2024 Digital Rights Summer School!

Apply for the 2024 Digital Rights Summer School!

153
0

Prijave za Letnju školu digitalnih prava 2024. u Perastu u Crnoj Gori su otvorene!

Škola se održava od 25. do 31. avgusta, a program za 2024. godinu namenjen je entuzijastima sa sedištem u jugoistočnoj Evropi, koji su zainteresovani za digitalna prava i željni da saznaju više o najnovijim dešavanjima u ovoj oblasti.

Tokom Škole ćemo uz pomoć stručnih predavača istraživati uticaj inovativnih tehnologija na ljudska prava.

Imaćete priliku da dublje uđete u pitanja i dileme koje postavlja veštačka inteligencija, posebno u kontekstu novih naprednih AI modela koji sve više privlače pažnju javnosti. Takođe ćete imati priliku da učite o zaštiti novinarki od onlajn uznemiravanja, informacionom ratu i vezi između migracione politike i eksploatacije podataka. Ovo su samo neke od tema za sticanje teorijskih i praktičnih znanja.

Program koji organizuju SHARE Fondacija, European Digital Rights (EDRi) i Digital Freedom Fund nudi jedinstvenu priliku za sticanje znanja od vodećih stručnjaka i umrežavanje sa drugim profesionalcima u ovoj oblasti. Pridružite se programu u prelepom ambijentu Perasta. Prihvaćenim kandidatima biće obezbeđeni putovanje, smeštaj i obroci tokom boravka na Školi.

Da biste se prijavili, popunite formular na sledećem linku:

https://crm.shareconference.net/drss2024application

Rok za prijavu je 15. maj 2023. u 17.00 po beogradskom vremenu. Odluke o prihvatanju kandidata biće donete početkom juna.

Ako imate bilo kakvih pitanja pišite na: info@sharedefense.org.