Home [treninzi] Kreativna laboratorija za digitalni aktivizam

Kreativna laboratorija za digitalni aktivizam

142
0
Hej!
Da li znaš šta je digitalni aktivizam?
Da li si strastvena u vezi sa digitalnim aktivizmom?
Da li želiš da menjaš stvari i mišljenje svojih vršnjaka o ljudskim pravima i rodnoj ravnopravnosti?
Ako je odgovor na ova pitanja – DA! Pozivamo te da nam se pridružiš u uzbudljivoj avanturi na „Kreativnoj laboratoriji za digitalni aktivizam“!
Ovaj posebno dizajniran trodnevni program oblikovan je za osam aktivistkinja poput tebe. Zajedno ćemo istražiti teme poput rodne ravnopravnosti, korišćenja društvenih mreža za aktivizam, storytellinga i umetnosti u aktivizmu. Kroz interaktivne sesije, praktične vežbe i mentorski rad, dobićeš priliku da unaprediš svoje veštine, razviješ svoju kampanju i dobiješ povratne informacije od stručnjaka i vršnjakinja.
Šta možeš da očekuješ na Kreativnoj laboratoriji?
● Interaktivne sesije o društveno angažovanim kampanjama, uticaju na društvenim mrežama i inovativnom kreiranju sadržaja
● Praktično znanje o korišćenju digitalnih alata
● Više informacija o digitalnom aktivizmu, unapređenje tehničkih i kreativnih sposobnosti
● Znanje da iskoristiš alate kulture i umetnosti kako bi pojačala svoj uticaj na zagovaranje ljudskih prava
Verujemo da mladost i kreativnost imaju moć da pokreću pozitivne promene, a ovaj trening je prilika da unaprediš svoje veštine, proširiš znanje i sarađuješ sa devojkama poput tebe iz Srbije i Crne Gore.
Ali, tu nije kraj!
Učesnice programa ne samo da će steći neprocenjivo znanje i veštine, već će imati mogućnost da pokrenu svoje digitalne aktivističke kampanje koje ćemo podržati u iznosu od po 200$ bruto za realizaciju kampanje što može da uključuje ali nije ograničeno na boosting, programe, aplikacije, manju opremu. Kampanja treba da traje najmanje 2 meseca a najviše 3.
Ako te zanima podcast, pisanje tekstova, kreiranje TikTok videa, vizualno atraktivan sadržaj na društvenim mrežama ili inovativne digitalne kampanje, ovo je tvoja prilika da pretvoriš svoje ideje u značajnu akciju.
Prijavi se sada i budi deo nečeg izvanrednog! Popuni formular OVDE.
Hajde da zajedno stvorimo svetliju i inkluzivniju budućnost kroz digitalni aktivizam.
Gde će biti Kreativna laboratorija?
Program će se realizovati u Hotelu Art Media, Žanjice, Crna Gora od 27. do 30. maja 2024.godine.
Učesnicama programa pokrivamo sve troškove uključujući prevoz, smeštaj i hranu tokom treninga.
Ko može da se prijavi?
Tim Fondacije Jelene Šantić i tim Centra za ženska prava odabraće po 4 devojke iz Srbije i Crne Gore za učešće na projektu.
Projekat “Digital Empowerment Initiative: Elevating Women’s Voices in Serbia and Montenegro” organizuju Centar za Ženska Prava i Fondacija Jelena Šantić uz finansijsku podršku Balkan Trust for Democracy, projekat German Marshall Fonda SAD-a i USAID.
Učesnice će biti izabrane na osnovu njihovog dosadašnjeg znanja o digitalnim alatima, zagovaranju za ljudska prava, definisanoj i razrađenoj ideji za kampanju i motivaciji za učešće.
Konkurs je otvoren do 5. maja, izabrane učesnice ce dobiti odgovor najkasnije do 7. maja koji je neophodno da prihvate do 9. maja.
PRIJAVI SE!
Ukoliko imaš pitanja slobodno nam piši!
Ukoliko si iz Srbije na mejl dejana@fjs.org.rs
Ukoliko si iz Crne Gore na mejl tmarkus.wrc@gmail.com