Sektor za medjunarodnu saradnju Univerziteta u Beogradu, Nacionalna Tempus kancelarija i Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata, u cetvrtak 05. decembra 2013. godine sa pocetkom u 14 casova u Svecanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu organizuju dogadjaj pod nazivom "Studiranje bez granica".

Opširnije: "Studiranje bez granica" - 05. decembar 2013. u Svecanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu

jasamviplogoSvi zainteresovani studenti završnih godina fakulteta IT, tehničke i biznis orijentacije u okviru državnih univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Novom Pazaru, od danas mogu da se prijave za učešće na konkursu „Budi Vip student“ putem web sajta www.jasamvip.rs i tako se kandiduju za 20 Vip studenata koji će dva meseca provesti na plaćenoj praksi u Vipu. Pobednicima konkursa će, osim prakse, biti obezbeđena tri edukativna seminara iz oblasti menadžmenta i poslovnih veština, kao i brojne pogodnosti i nagrade, poput notebook računara i smart telefona najnovije generacije iz Vipove ponude.

Opširnije: Plaćena praksa u Vipu za najbolje akademce

Otvoreni su ovogodisnji konkursi za stipendije namenjene studentima iz Srbije za upis na master i doktorske studije i studentske razmene sa zemljama EU. Tempus kancelarija u Srbiji, u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije - Fondom za mlade talente, Francuskim institutom u Srbiji kao i univerzitetskim centrima za razvoj karijere i medjunarodnu saradnju, organizuje predstavljanje konkursa prema sledecem rasporedu:

Opširnije: Konkursi za stipendije za studiranje u Evropskoj uniji

Fond za mlade talente Vlade Republike Srbije raspisao je danas konkurs za stipendiranje 1200 studenata završnih godina osnovnih akademskih i master akademskih studija.
Konkurs je otvoren za stipendiranje do 800 najboljih studenata završnih godina osnovnih akademskih studija i do 400 studenata završnih godina master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, za školsku 2013/14 godinu. Konkurs će trajati mesec dana, do 15. novembra.

Opširnije: Fond za mlade talente raspisao Konkurs za stipendiranje studija u Republici Srbiji

Fondacija dr Zoran Đinđić, u saradnji sa Odborom nemačke privrede za istočnu Evropu i nemačkim Ministarstvom za ekonomsku saradnju i razvoj po jedanaesti put raspisuje konkurs za dodelu Stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić. Konkurs je namenjen studentima završnih godina fakulteta kao i mladim stručnjacima sa prvim radnim iskustvom.

Opširnije: Konkurs za Program Stipendija Nemačke Privrede dr Zoran Đinđić za 2014. godinu

Fond za mlade talente je raspisao Konkurs za stipendiranje najboljih studenata studija drugog i treceg stepena na univerzitetima zemalja clanica Evropske unije i Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu (EFTA) i na vodecim svetskim univerzitetima za skolsku 2013/2014. godinu.

Opširnije: Konkurs za stipendije Fonda za mlade talente