logokiEvropski institut za inovacije i tehnologiju (The European Institute of Innovation and Technology - EIT) je telo osnovano (Odlukom broj 294/2008. Evropskog parlamenta i Saveta EU), sa sedištem u Budimpešti, u Mađarskoj.

Opširnije: Master stipendije KIC konzorcijuma

YFU thumbsupYFU (Youth For Understanding) je neprofitna, nevladina, edukativna organizacija sa više od 50 godina iskustva u međunarodnim razmenama mladih. Od 2010. godine učešće u programu razmene učenika moguće je i u Srbiji preko kancelarije YFU Srbija. Kao i prethodnih godina, YFU Srbija nudi zainteresovanim srednjoškolcima iz Srbije da školsku 2014/2015 godinu provedu u jednoj od preko 30 zemalja sveta!

Opširnije: Provedi školsku 2014/2015 godinu u Nemačkoj, Francuskoj, Brazilu, Holandiji...

UWC Serbia Primary RGB web2Ako imate između 15 i 19 godina i pohađate drugi ili treći razred srednje škole, znatiželjni ste i marljivi, spremni da promenite vaše okruženje, način sticanja znanja i pogled na svet, prijavite se na konkurs za prijem u Koledže ujedinjenog sveta [United World Colleges - UWC] i dodelu stipendija!

Opširnije: Konkurs za prijem u Koledže ujedinjenog sveta

eurowebRaspisan je novi konkurs za stipendije za studente iz Srbije. U ponudi su univerziteti u Švedskoj, Nemačkoj, Holandiji, Finskoj, Rumuniji, Bugarskoj, UK. Stipendija iznosi najmanje 1000 evra, rok za apliciranje je 31. januar 2014. godine, a više o uslovima konkursa pronađite  ovde.

Opširnije: Stipendije za studente iz Srbije - EUROWEB

U zelji da unapredi saradnju izmedju Francuske i Srbije i podstakne mobilnost studenata iz Srbije, Francuski institut u Srbiji je obnovio konkurs za dodelu stipendija za 2014-2015. godinu za studente iz Srbije koji zele da nastave skolovanje u Francuskoj za nivo master II i doktorske studije u komentorstvu. 

Opširnije: Stipendije za studije u Francuskoj koje dodeljuje Francuski institut

djitraSvedski Institut dodeljuje 10 do 15 stipendija studentima sa Zapadnog Balkana (ukljucujuci i Srbiju) za pohadjanje studija master nivoa u Svedskoj u skolskoj 2014/2015. godini. Prijava za ove stipendije moze biti interesantna za one koji inace nameravaju da studiraju u Svedskoj.

Opširnije: Stipendije Svedskog Instituta za Zapadni Balkan za master studije u Svedskoj