U zelji da unapredi saradnju izmedju Francuske i Srbije i podstakne mobilnost studenata iz Srbije, Francuski institut u Srbiji je obnovio konkurs za dodelu stipendija za 2014-2015. godinu za studente iz Srbije koji zele da nastave skolovanje u Francuskoj za nivo master II i doktorske studije u komentorstvu. 

Opširnije: Stipendije za studije u Francuskoj koje dodeljuje Francuski institut

djitraSvedski Institut dodeljuje 10 do 15 stipendija studentima sa Zapadnog Balkana (ukljucujuci i Srbiju) za pohadjanje studija master nivoa u Svedskoj u skolskoj 2014/2015. godini. Prijava za ove stipendije moze biti interesantna za one koji inace nameravaju da studiraju u Svedskoj.

Opširnije: Stipendije Svedskog Instituta za Zapadni Balkan za master studije u Svedskoj

Encart -Bourses 2013U želji da unapredi saradnju između Francuske i Srbije i podstakne mobilnost studenata iz Srbije, Francuski institut u Srbijije obnovio je konkurs za dodelu stipendija za 2014-2015. godinu za studente iz Srbije koji žele da nastave školovanje u Francuskoj za nivo master II i doktorske studije u komentorstvu.

Opširnije: STIPENDIJE FRANCUSKE VLADE ZA UNIVERZITETSKU 2014/2015.

iaeste logoKonkurs za slanje studenata tehničkih fakulteta kao i fakulteta prirodnih nauka na STRUČNU PRAKSU U INOSTRANSTVU tokom letnjih meseci 2014. godine, a u trajanju od najmanje šest (6) nedelja. Konkursom su obuhvaćeni studenti svih Univerziteta u Srbiji čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije.

Opširnije: Konkurs za slanje studenata tehničkih fakulteta kao i fakulteta prirodnih nauka na STRUČNU PRAKSU...

Sektor za medjunarodnu saradnju Univerziteta u Beogradu, Nacionalna Tempus kancelarija i Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata, u cetvrtak 05. decembra 2013. godine sa pocetkom u 14 casova u Svecanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu organizuju dogadjaj pod nazivom "Studiranje bez granica".

Opširnije: "Studiranje bez granica" - 05. decembar 2013. u Svecanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu

jasamviplogoSvi zainteresovani studenti završnih godina fakulteta IT, tehničke i biznis orijentacije u okviru državnih univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Novom Pazaru, od danas mogu da se prijave za učešće na konkursu „Budi Vip student“ putem web sajta www.jasamvip.rs i tako se kandiduju za 20 Vip studenata koji će dva meseca provesti na plaćenoj praksi u Vipu. Pobednicima konkursa će, osim prakse, biti obezbeđena tri edukativna seminara iz oblasti menadžmenta i poslovnih veština, kao i brojne pogodnosti i nagrade, poput notebook računara i smart telefona najnovije generacije iz Vipove ponude.

Opširnije: Plaćena praksa u Vipu za najbolje akademce