Hej, mladi, di ste??? Imate između 15 i 30 godina i živite u Novom Sadu i okolini? Imate slobodnog vremena i želite kreativno da ga iskoristite? Imate motivaciju da poboljšate svoju lokalnu zajednicu? Želite da doprinesete da Novi Sad postane Omladinska prestonica Evrope za 2019. godinu? Da zajedno iznesemo inicijativu OPENS 2019 i podržimo ideju o Novom Sadu po meri mladih? Ako su odgovori DA, PRIDRUŽITE NAM SE! Mi smo OPENS2019 tim – projektni tim koji realizuje projekat Kandidature Grada Novog Sada za Omladinsku prestonicu Evrope za 2019. godinu.

Opširnije: POZIV ZA VOLONTERE/KE OPENS 2019 TIMA!

Američki kutak će i ove godine u periodu od 5 - 31. avgusta otvoriti vrata svoje letnje kreativne biblioteke na Štrandu i za tu priliku smo pripremili zanimljive programe za decu i omladinu.

Projekat Američkog kutka "Otvorena biblioteka na Štrandu" nudi posetiocima gradske plaže veliki izbor najčitanijih američkih pisaca, preko 25 naslova nedeljnih i mesečnih časopisa, društvene igre i drugo. Pored biblioteke svakodnevno će biti organizovani programi za decu i omladinu kao što su: kreativne radionice, konverazcijski klubovi i sportske aktivnosti.

Opširnije: Otvoren konkurs za volontere

Startit/SEE ICT traži nove članove tima koji će im pomoći da osmišljavaju i realizuju svoje  projekte, te uspešno nastave rad na njihovojj misiji — kreiranje boljeg društva korišćenjem novih tehnologija.

Glavne osobine koje traže kod novih kolega i koleginica su:

Opširnije: Plaćena praksa Startit/SEE ICT

unnamedFondacija SOS Dečija sela Srbija u okviru projekta „Program jačanja porodice“ traži volontere, zainteresovane mlade ljude, diplomirane ili studente završnih godina studija humanističkih nauka, sa prebivalištem u Obrenovcu. Volonteri su potrebni za rad u Centru za podršku porodici “Putokaz”, na lokaciji Obrenovac.

Opširnije: Potrebni volonteri za rad u Centru za podršku porodici “PUTOKAZ”

Već dugo tražiš priliku za volontiranje u inostranstvu? Šta misliš o volontiranju u Njemačkoj?

Ako si ti ta osoba koja želi volontirati u Njemačkoj, onda SHL za tebe ima rješenje. Udruženje Schüler Helfen Leben sa sjedištem u Neumünster-u i Berlinu, upravo tebe traži. Naime, mi ti nudimo priliku da volontiraš u Neumünster-u (Njemačka) u periodu od jula 2016. godine do augusta 2017. godine. Naša volonterska služba se proširila sa "incoming programom", što znači, da je SHL u mogućnosti da primi volontere/volonterke ne samo iz Njemačke nego i iz zemalja bivše Jugoslavije.

Opširnije: EVS u Nemačkoj - prijave do 22. maja 2016. godine

21dc4e4c-e39d-4768-9712-d38f6efcb627 3Global Citizen je program volonterskih praksi u inostranstvu koji studentima i diplomcima pruža priliku da budu globalni volonteri, rade na nekom društveno-odgovornom projektu i lično se razviju u multikulturalnom okruženju. U sklopu programa izdvajamo praksu iz oblasti edukacije u Bursi, Turska.

Opširnije: Volontiraj u vrtiću u Turskoj