Do sada je Koalicija za REKOM dokumentovala 23.000  žrtava u vezi sa ratom i 600 logora i drugih mesta zatočenja, od ukupno 130.000 ratnih žrtava i oko 1.700 logora i drugih mesta zatočenja. Ti podaci snažno podržavaju stav Koalicije da je poimenični popis svih žrtava u ratovima na području nekadašnje SFRJ prioritet regionalne saradnje u odnosu na prošlost i izgradnju zajedničke kulture sećanja, ali da je to posao koji moraju da preuzmu i završe države u regionu.

Opširnije: Konkurs za volontere u kampanji prikupljanja potpisa za REKOM

Prijavi se criCentar za razvoj idejatraži nove članove! Potrebni su nam mladi koji žele da budu deo kreativnog I snalažljivog tima i da učestvuju u realizaciji projekata iz oblasti ekologije, kulture I preduzetništva, kao i da budu inicijatori istih. Naši članovi imaju priliku da usavrše svoje veštine i istražuju nova znanja, steknu nova iskustva I na taj način izađu iz zone komfora kroz interne radionice, različite seminare I vršnjačku edukaciju.

Opširnije: Centar za razvoj idejatraži nove članove!

Interesuje vas da saznate više o međunarodnim volonterskim kampovima, muče vas neka pitanja i voleli biste da informaciju dobijete iz prve ruke? Međutim ne živite u Beogradu i nemate vremena da svratite do Istraživača?

Opširnije: Istraživačka promo turneja - Kragujevac, Zaječar, Bor, Knjaževac, Niš

Gradska uprava grada Beograda i Univerzitet u Beogradu pozivaju studente završnih godina da se prijave za učešće u programu Univerzitetske radne prakse BGPRAKSA 2017. Program se realizuje sedmu godinu za redom na osnovu potpisanog Protokola o saradnji između Univerziteta u Beogradu i Gradske Uprave Grada Beograda u oblasti organizovanja i realizovanja univerzitetske radne prakse studenata.

Opširnije: Poziv za učešće studenata u programu univerzitetske radne prakse - BG praksa 2017.

Kampovi se u svetu organizuju već skoro 100 godina. Mi smo se priključili još 1990. godine i od tada je preko 6000 volontera otišlo u svet, i onda kada su nam trebale vize i kada nije bilo drugog načina da se otputuje za malo novca i na siguran način, na proveren program.

Opširnije: Počela sezona prijavljivanja na međunarodne volonterske kampove

Centar za razvojnu politiku i saradnju, Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije i Mladi istraživači Srbije pozivaju mlade iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, i Crne Gore da se prijave na

Opširnije: Konkurs za učesnike/ce III. Međunarodnog volonterskog OZON kampa – Novi Pazar