Koalicija za REKOM raspisuje konkurs za volontere i volonterke koji će učestovati u kampanji prikupljanja potpisa podrške osnivanju REKOM-a (Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim povredama ljudskih prava počinjenih na teritoriji nekadašnje SFRJ od 1. januara 1991. do 31. decembra 2001. godine), koja će trajati od 13. do 24. maja.

Opširnije: Konkurs za volontere u kampanji prikupljanja potpisa za REKOM

Ako si:

  • Mlad/a
  • Živiš u Leskovcu i okolini
  • Želiš da naučiš nove stvari i pomogneš drugima da uče
  • Kreativan/na si, inovativan/na i odgovoran/na
  • Imaš ideje za čije ti je sprovođenje potrebna podrška
  • Želiš da dobiješ priliku da nešto u lokalnoj sredini promeniš na bolje

    Opširnije: Postani volonter/ka Narodnog parlamenta

Kada pomislimo na Grčku, većini ljudi prva asocijacija je more, plaža, sunce i talasi, ali šta ako vam kažemo da je Grčka i praksa, volontiranje, doprinos i uticaj? Globalna studentska organizacija AIESEC pruža priliku za prakse u inostranstvu tokom kojih pomažemo mladima da razviju sebe tako što će živeti u izazovnoj sredini izvan svoje komfor zone, dok rade na redukovanju svetskih problema. Jedna od tih praksi je i projekat pod nazivom „Cultural Understanding“ na grčkom poluostrvu Halkidiki, nedaleko od Soluna.

Opširnije: DVA MESECA NA HALKIDIKIJU – SAMO LETOVANJE ILI MNOGO VIŠE OD TOGA?

Poziv za volontere coverNajveći studentski festival u jugoistočnoj Evropi, ISWiB – International Student Week in Belgrade, ove godine će se održati od 16. do 24. jula u glavnom gradu Srbije. U organizaciji udruženja Svetski omladinski talas, festival se od 2006. godine realizuje po jedanaesti put, i svake godine okupi više od 300 studenata iz zemlje i inostranstva.

Opširnije: Otvorene su prijave za volontere na ISWiB-u!

Do sada je Koalicija za REKOM dokumentovala 23.000  žrtava u vezi sa ratom i 600 logora i drugih mesta zatočenja, od ukupno 130.000 ratnih žrtava i oko 1.700 logora i drugih mesta zatočenja. Ti podaci snažno podržavaju stav Koalicije da je poimenični popis svih žrtava u ratovima na području nekadašnje SFRJ prioritet regionalne saradnje u odnosu na prošlost i izgradnju zajedničke kulture sećanja, ali da je to posao koji moraju da preuzmu i završe države u regionu.

Opširnije: Konkurs za volontere u kampanji prikupljanja potpisa za REKOM

Prijavi se criCentar za razvoj idejatraži nove članove! Potrebni su nam mladi koji žele da budu deo kreativnog I snalažljivog tima i da učestvuju u realizaciji projekata iz oblasti ekologije, kulture I preduzetništva, kao i da budu inicijatori istih. Naši članovi imaju priliku da usavrše svoje veštine i istražuju nova znanja, steknu nova iskustva I na taj način izađu iz zone komfora kroz interne radionice, različite seminare I vršnjačku edukaciju.

Opširnije: Centar za razvoj idejatraži nove članove!