Kada pomislimo na Grčku, većini ljudi prva asocijacija je more, plaža, sunce i talasi, ali šta ako vam kažemo da je Grčka i praksa, volontiranje, doprinos i uticaj? Globalna studentska organizacija AIESEC pruža priliku za prakse u inostranstvu tokom kojih pomažemo mladima da razviju sebe tako što će živeti u izazovnoj sredini izvan svoje komfor zone, dok rade na redukovanju svetskih problema. Jedna od tih praksi je i projekat pod nazivom „Cultural Understanding“ na grčkom poluostrvu Halkidiki, nedaleko od Soluna.

Opširnije: DVA MESECA NA HALKIDIKIJU – SAMO LETOVANJE ILI MNOGO VIŠE OD TOGA?

Poziv za volontere coverNajveći studentski festival u jugoistočnoj Evropi, ISWiB – International Student Week in Belgrade, ove godine će se održati od 16. do 24. jula u glavnom gradu Srbije. U organizaciji udruženja Svetski omladinski talas, festival se od 2006. godine realizuje po jedanaesti put, i svake godine okupi više od 300 studenata iz zemlje i inostranstva.

Opširnije: Otvorene su prijave za volontere na ISWiB-u!

Do sada je Koalicija za REKOM dokumentovala 23.000  žrtava u vezi sa ratom i 600 logora i drugih mesta zatočenja, od ukupno 130.000 ratnih žrtava i oko 1.700 logora i drugih mesta zatočenja. Ti podaci snažno podržavaju stav Koalicije da je poimenični popis svih žrtava u ratovima na području nekadašnje SFRJ prioritet regionalne saradnje u odnosu na prošlost i izgradnju zajedničke kulture sećanja, ali da je to posao koji moraju da preuzmu i završe države u regionu.

Opširnije: Konkurs za volontere u kampanji prikupljanja potpisa za REKOM

Prijavi se criCentar za razvoj idejatraži nove članove! Potrebni su nam mladi koji žele da budu deo kreativnog I snalažljivog tima i da učestvuju u realizaciji projekata iz oblasti ekologije, kulture I preduzetništva, kao i da budu inicijatori istih. Naši članovi imaju priliku da usavrše svoje veštine i istražuju nova znanja, steknu nova iskustva I na taj način izađu iz zone komfora kroz interne radionice, različite seminare I vršnjačku edukaciju.

Opširnije: Centar za razvoj idejatraži nove članove!

Interesuje vas da saznate više o međunarodnim volonterskim kampovima, muče vas neka pitanja i voleli biste da informaciju dobijete iz prve ruke? Međutim ne živite u Beogradu i nemate vremena da svratite do Istraživača?

Opširnije: Istraživačka promo turneja - Kragujevac, Zaječar, Bor, Knjaževac, Niš

Gradska uprava grada Beograda i Univerzitet u Beogradu pozivaju studente završnih godina da se prijave za učešće u programu Univerzitetske radne prakse BGPRAKSA 2017. Program se realizuje sedmu godinu za redom na osnovu potpisanog Protokola o saradnji između Univerziteta u Beogradu i Gradske Uprave Grada Beograda u oblasti organizovanja i realizovanja univerzitetske radne prakse studenata.

Opširnije: Poziv za učešće studenata u programu univerzitetske radne prakse - BG praksa 2017.