Inicijativa za društvenu odgovornost Vas poziva da prisustvujete panel diskusiji na temu volonterizma, koja nosi naziv ’’ Imaš u sebi, čuči u tebi’’.
Panel diskusija će biti održana 15.12.2012. na Fakultetu za bezbednost (Gospodara Vučića br. 50 ) sa početkom u 14:30 časova.

Opširnije: Panel diskusija '' Imaš u sebi, čuči u tebi ''

Organizacije civilnog društva „Proaktiv'' iz Niša, „Edukacioni centar“ iz Leskovca i USAID projekat održivog lokalnog razvoja pozivaju Vas na regionalnu konferenciju „Stanje i perspektive na tržištu rada i iniciranje dijaloga o merama i planovima zapošljavanja na području međuopštinke saradnje gradova Niša i Leskovca i opština Merošina, Doljevac i Gadžin Han“ koja će biti održana u petak, 30.novembra 2012.godine, od 11.00 do 14.00 u Nišu, hotel „Aleksandar“, Njogoševa 81, www.hotel-aleksandar.com

Opširnije: Konferencija "Stanje i perspektive na tržištu rada i iniciranje dijaloga o merama i planovima...

1. decembar 2012. Centar za kulturnu dekontaminaciju (Birčaninova 21, Beograd) od 13:30 h
Đaci koji pohađaju predmet Građansko vaspitanje u 11 srednjih škola iz Pančeva, Užica, Novog Sada i Beograda, učestovali su u takmičarskom konkursu „Korupcija – prijaviti je ili ne?“. Sastav tri pobednička tima koji osvajaju petodnevni put u Češku, znaće se 1. decembra 2012. na završnoj konferenciji projekta „Evropa viđena našim očima“.  

Opširnije: "Korupcija - prijaviti je ili ne?"

Grupa "Hajde da...", uz finansijsku podršku Međunarodnog centra Olof Palme, realizuje projekat „Inicijativa za podsticanje autentičnog aktivizma, kroz podršku većoj odgovornosti organizacija civilnog društva u Srbiji i podršku novim i svežim inicijativama mladih“ i u okviru njega organizuje:

Opširnije: Konferencija "Zasto je civilno drustvo otislo u..... i kako sam ja tome doprineo/la"

<!-- @page { margin: 0.79in } P { margin-bottom: 0.08in } A:link { color: #0000ff } -->

Univerzitetski centar za razvoj karijere i savetovanje studenata u Beogradu vas poziva na „STUDIRANJE BEZ GRANICA – Kompas za akademsku mobilnost“ u sklopu programa karijernog informisanja i savetovanja. Predavanja će se održati u petak 09.11.2012. sa početkom u 13 časova u Svečanoj sali na drugom spratu Rektorata Univerziteta u Beogradu.

Opširnije: Interaktivna predavanja: STUDIRANJE BEZ GRANICA

Da li se i uskraćivanje džeparca može smatrati nasiljem u porodici? U kojim situacijama policajac ima pravo da privede nekoga u stanicu? Kako postupiti kada nastavnik maltretira učenike, a „niko mu ništa ne sme“? Koji su to slučajevi u kojima jedan post na Fejsbuku može dovesti do krivične prijave?

Opširnije: „U pravu si!“ – Vodič kroz bezbednost mladih