Mladi su zakon!

rok kamp za devojcice koncert 3Od početka 2017. godine grupa mladih devojaka entuzijastično je pripremala prvi Rok kamp za devojčice u ovom delu Evrope koji se poslednje sedmice avgusta održao u dečjem odmaralištu "Šuplja stena".

Opširnije: Završen "Mladi su zakon" projekat "Rok kamp za devojčice"

20768270 1216636635109121 4499638926936642969 nProjektom "Pošumljavanje: put do prostora za mlade", koji sprovodi Udruženje nesvrstanih umetnika iz Vinče, uz podršku programa “Mladi su zakon” i Ministarstva omladine i sporta, preko Resurs centra Centar za građansko delovanje, žele se pokrenuti volonterske akcije čišćenja i pošumljavanja javnih zelenih površina na teritoriji Vinče, Starčeva i Ivanova, sa ciljem da se odgovori na izazove lokalne zajednice, kao što su zagađenje prirode, nedostatak uređenih javnih prostora za održavanje kulturnih manifestacija namenjenih mladima. Tokom realizacije projekta, učesnike očekuju volonterske akcije čišćenja obala Dunava i Bolečice, edukativne radionice, kampovanje, druženje i muzički program.

Opširnije: Počinje "Mladi su zakon" projekat "Pošumljavanje: put do prostora za mlade"

Rok kamp za devojcice je poceoTrideset devojčica iz svih delova zemlje se u ponedeljak, 21. avgusta, okupilo i krenulo put Avale na prvi Rok kamp za devojčice u ovom delu Evrope, koji je podržan kroz "Mladi su zakon" program Ministarstva omladine i sporta, preko Resurs centra Centar za građansko delovanje. Među njima su buduće bubnjarke, gitaristkinje, klavijaturistkinje i bas gitaristkinje, koje će tokom nedelju dana učiti osnove sviranja jednog od ovih instrumenata, i avanturu završiti koncertom na otvorenoj bini odmarališta “Šuplja stena”. Za koncert će ih kroz radionice instrumenata intenzivno pripremati 8 mladih muzičarki sa domaće alternativne scene.

Opširnije: Počeo "Mladi su zakon" projekat "Rok kamp za devojčice"

Rok kamp 1 danPočetkom sledeće nedelje 32 devojčice iz cele Srbije imaće priliku da oprobaju svoje muzičke veštine na prvom Rok kampu za devojčice u ovom delu Evrope. Kamp će biti održan od 21. do 27. avgusta u dečjem odmaralištu “Šuplja stena” na Avali, gde će devojčice uzrasta od 10 do 14 godina učiti osnove sviranja električne gitare, bas gitare, klavijatura ili bubnjeva. Vođene mentorskim timom koji sačinjava osam aktivnih rok muzičarki, pored upoznavanja sa instrumentima i osnovama sviranja, polaznice će učiti o komponovanju muzike, pisanju tekstova, i spremati se za svoj prvi nastup, završni koncert.

Opširnije: Prvi "Rok kamp za devojčice" počinje sledeće nedelje na Avali

mos logoLista udruženja/neformalnih omladinskih grupa čiji će omladinski volonterski projekti biti finansirani u okviru Konkursa za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih za Južnobanatski i Beogradski okrug.

Opširnije: Rang lista odabranih projekata u okviru programa "Mladi su zakon za Južnobanatski i Beogradski...

madisuzakonNa Konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volonterizma mladih "Mladi su zakon za Južnobanatski i Beogradski okrug", stiglo je ukupno 43 prijave. Članovi Komisije, u sastavu Deniz Hoti - udruženje građana "Connecting people“, Petar Veljović -  Centar za građansko delovanje – resurs centar,  Jovana Inosavljević - Kancelarija za mlade grada Beograda, Mirjana Savkov - Kancelarija za mlade grada Pančeva i Aleksandar Živojinović - RTV MAG,  su vrednovali prijave i sumarni rezultati rada Komisije po svakoj prijavi su uneti u tabelu (pogledati u prilogu).

Opširnije: Rang lista posle I kruga selekcije - program "Mladi su zakon za Južnobanatski i Beogradski okrug"

Centar za građansko delovanje kao Resurs centar za Južnobanatski i Beogradski okrug, sa svojim partnerima Udruženjem građana „Connecting people“, Kancelarijom za mlade Grada Pančeva, Kancelarijom za mlade opštine Bela Crkva i Boljevačkim udruženjem mladih – BUM 8, organizuje info dane za promociju Konkursa za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih. Projekat se realizuje uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, u okviru programa MLADI SU ZAKON.

Opširnije: Info dani o programu "Mladi su zakon" u Boljevcima, Pančevu i Beloj Crkvi