UNICEF poziva mlade da uzmu učešće u takmičenju za najbolji jednominutni video pod nazivom “Media Magic Make a Difference”.
Mladi ljudi, pozvani su da kroz svoj rad, kažu šta misle o svetu u kome žive, te kako ga oni čine drukčijim.

Tema ovogodišnjeg takmičenja, “Svet prilagođen deci”, odabrana je povodom 5. godišnjice, Specijalne sesije UN-a za decu i usvajanja programa “Izgradimo svet prilagođen deci”.

Opširnije: KONKURSI - UNICEF poziva zainteresovane da dostave radove za takmičenje: Najbolji jednominutni video

Kompanija "Novosti" a.d. radi podsticanja najviših dostignuća u arhitektonskom stvaralaštvu raspisuje četvrti Autorski konkurs:

Opširnije: Autorski konkurs - AD Novosti

Povodom 44. Disovog proleća Gradska biblioteka "Vladislav Petković Dis" i Odbor Disovog proleća raspisuju tradicionalni konkurs za rukopis za prvu pesničku zbirku, namenjen autorima sa srpskog govornog područja i do 31 godine starosti. Autor dostavlja organizatoru rukopis u tri primerka na srpskom jeziku sa najmanje 30 pesama, potpisan šifrom. Rešenje šifre slati u posebnom kovertu uz rukopis. Konkurs je otvoren do 10. aprila 2007. godine.

Opširnije: Konkurs za nagradu Mladi Dis

Fondacija "Nikola Tesla"
FONDACIJA "NIKOLA TESLA" OBJAVLJUJE KONKURS
ZA DODELU "TESLINIH NAGRADA" U 2007. ZA STVARALAŠTVO

Opširnije: KONKURS ZA DODELU "TESLINIH NAGRADA" U 2007. ZA STVARALAŠTVO

Uslovi konkursa
- Pravo učešća imaju autori do 40 godina starosti koji do sada nisu objavili knjigu,
- U obzir dolaze pesnički, prozni, eseji-stički, dramski i međužanrovski radovi.
- Žiri će objaviti imena autora čije knjige ulaze u izdavački plan edicije „Prvenac", na dan Univerziteta, 21. maja 2007, godine.

Opširnije: Konkurs za prvu knjigu

 

 Svetska banka poziva sve zainteresirane mlade ljude da učestvuju u godišnjem takmičenju Svetske banke u pisanju sastava (eseja) i da tako razmene svoja iskustva i ideje o borbi protiv korupcije. Najbolji sastav koji opisuju načine na koji korupcija utiče na mlade i kako se boriti protiv nje biće nagrađeni sa 5,000 USD odnosno 1,000 USD.

Proces dostavljanja radova je u potpunosti zasnovan na Internetu, i svi zainteresirani mogu naći odgovarajuće linkove i informacije preko Internet stranice Svetske banke: www.essaycompetition.org

Opširnije: Svetska banka - Konkurs za pisanje eseja