Udruženje iSerbia za svoj primarni cilj ima podizanje kapaciteta mladih u preduzetničkom ali i u obrazovnom smislu. Bitna karika u celom sistemu jesu fakulteti koji svojim obrazovnim kadrom, infrastrukturom kao i odnosom profesora prema studentima zauzimaju značajno mesto da svi mi kao pojedinci ali i društvo idemo napred.

Opširnije: Postani iSerbia praktikant na novom projektu!

yihrInicijativa mladih za ljudska prava (Inicijativa) raspisuje konkurs za radno mesto: direktor/direktorka Inicijative mladih za ljudska prava.

Inicijativa je posvećena izgradnji regionalnih odnosa između posleratnih generacija, ukazivanju na odgovornost za oružane sukobe na prostoru bivše Jugoslavije i važnost poštovanja ljudskih prava, unapređenju položaja mladih i jačanju njihovih kapaciteta za učešće u javnom i političkom životu. Inicijativa deluje u Srbiji, zemljama regiona, kao i na globalnom nivou, gde sarađuje sa organizacijama i pojedincima sa istim ciljevima.

Opširnije: Konkurs za radno mesto: direktor/direktorka Inicijative mladih za ljudska prava

Fondacija za otvoreno društvo, Srbija, raspisuje konkurs za podnošenje projekata u okviru programa Inkluzija Roma.

1208116 FOSNa konkurs se mogu podneti projekti koji:

  • podstiču dijalog u lokalnim romskim zajednicama i naseljima o običajima i obrascima ponašanja koji otežavaju lični razvoj i društvenu emancipaciju i predlažu načine za njihovo prevazilaženje;
  • podržavaju razmenu dobre prakse između jedinica lokalne samouprave i uzajamno učenje u pogledu izrade i uvođenjanovih usluga socijalne zaštite i modela ekonomskog osnaživanja s ciljem da se smanji zavisnost porodica od dečjeg rada i osipanje dece iz redovnog obrazovanja.

    Opširnije: Konkurs za podnošenje projekata u okviru programa Inkluzija Roma

Strukovno udruženje „Ambasadori održivog razvoja i životne sredine“, nacionalni operater programa Mladi eko-reporteri, uz podršku Elektroprivrede Srbije (EPS), raspisao je konkurs za eko rad „Energetska efikasnost očima Mladih eko-reportera“ na koji do 1. aprila mogu da se prijave mladi od 11 do 21 godine. Cilj međunarodnog takmičenja je da se rešavanjem lokalnih problema pokrenu inicijative za rešavanje globalnih problema životne sredine, a najbolji radovi biće objavljeni u časopisu „Hafington post“.

Opširnije: Konkurs za mlade eko-reportere o energetskoj efikasnosti

Pružamo vam šansu da preuzmete odgovornost, ispitate šta je potrebno vašoj zajednici, aplicirate i skrojite trening po meri vaše lokalne zajednice.
Mi ćemo doći i podržati vaš autentični aktivizam!!!

Opširnije: POZIV za organizacije/kzm/institucije u kojima će biti sprovedeni „Treninzi po meri lokalnih...

Pozivamo Vas da se prijavite na Agro konferenciju „Transfer znanja od Nemačke prema Srbiji -Doprinos dijaspore.“ Centralni Savet Srba u Nemačkoj sa partnerom Omladinskim Savezom Srbije pod pokroviteljstvom Nemačke organizacije za tehničku saradnju (GIZ/CIM), organizuje 1. marta 2018. konferenciju u Sremskim Karlovcima sa idejom da se približi Nemačko tržište i tržište Evropske Unije poljoprivrednim proivođačima iz Srbije.

Opširnije: Poziv na učešće na agro konferenciji „Transfer znanja od Nemačke prema Srbiji -Doprinos...