Studentski kulturni centar Beograd organizuje regionalni književni konkurs za mlade autore. U okviru projekta „Reč u prostoru", što podrazumeva multimedijalno variranje književnih formi kroz različite umetnosti, objavljujemo konkurs za deset pesama i deset priča kratke forme (do 1000 karaktera).

Opširnije: Regionalni književni konkurs

 Organizator: British Council
Café Scientifique (lokalni - na srpskom) 15.03.2007. 17.30 – 20.00
Predavač: Mr Andrej Starović
Facilitator: Brana Lišić
Ovaj Café Scientifique ima za cilj da predstavi najnovija saznanja u polju ove veoma mlade oblasti u okviru antropologijske arheologije. Predstavićemo i diskutovati o mnogim važnim pitanjima o poreklu ljudske vrste, diferenciranju polova i ranom razvitku seksualne kulture.

Opširnije: Video konferencija “Arheologija seksa”, Beograd

Udruženje "Mladih pravnika Srbije" iz Beograda, sa ograncima u Novom Sadu, Kraljevu, Nišu, Kragujevcu, Novom Pazaru, Zrenjaninu i Pančevu, kao najveća strukovna organizacija koja okuplja mlade pravnike/ce objavljuje:
KONKURS
za izbor 10 najboljih mladih pravnika/ca u Republici SrbijiOpširnije: Izbor za deset najboljih pravnika/ca Srbije

 UN Odjeljenje za ekonomske i društvene poslove obeležava 17. novembra Međunarodni dan iskorenjivanja siromaštva i tim povodom organizira takmičenje u dizajniranju UN poštanskih maraka na temu 'Možemo okončati siromaštvo' namenjen deci od 5. do 15. godine života.

Opširnije: Takmičenje u dizajniranju UN poštanskih maraka na temu 'Možemo okončati siromaštvo'

Cilj takmičenja podsticanje učenika, studenta i njihovih profesora da formiraju timove i uđu u svet preduzetništva
Ministarstvo nauke i zaštite životne sredine u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i RTS-om Srbije, kao medijskim promoterom, i ove godine organizuje takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji.

Opširnije: Traži se najbolja tehnološka inovacija Srbije

 Kancelarija za mlade opštine Palilula organizuje tradicionalnu Palilulsku olimpijadu kulture - popularni POK, koji će se ove godine održati od 22. do 28. aprila na više mesta u Beogradu.
POK je takmičarska smotra stvaralaštva mladih iz svih beogradskih srednjih škola. Dosad je POK obuhvatao literarno, dramsko i likovno stvaralaštvo, a ove godine se prvi put uvodi i konkurs za filmsko stvaralaštvo srednjoškolaca.
- ovde možeš skinuti konkurs za kratki film (Word, 24 k)
- ovde možeš skinuti konkurs za likovne radove (Word, 28 k)
- ovde možeš skinuti konkurs za demo bendove (Word, 32 k)
- ovde možeš skinuti konkurs za dramsko stvaralaštvo (Word, 25 k)
Svi konkursi za POK su otvoreni do 20. marta 2007.