MF MigrationsEvropski institut za dizajn Istituto Europeo di Design (IED) u saradnji sa Nemestic Studiom iz Novog Sada održaće radionicu “Innovate Heritage Icons - Food, Lifestyle Product and Services: contextualizing local cultural experiences into global markets” koja će se održati 27. maja na ovogodišnjem festivalu Mikser 2017.

Opširnije: Radionica Evropskog Instituta za dizajn IED na Mikser festivalu 2017

U Pravo vreme 2Svetski omladinski talas po drugi put organizuje trening iz oblasti upravljanja vremenom pod nazivom “U pravo vreme” koji će se održati u sredu 24. maja, sa početkom u 17h, u KZM Gnezdo, Masarikova 5, zgrada Beograđanka, VI sprat.  

Opširnije: TRENING “U PRAVO VREME”

VCV ima čast da vam predstavi novi, osmi po redu, ciklus trodelnih obuka za liderke/e interkulturalnih omladinskih razmena, koje se realizuju u saradnji sa organizacijama iz Nemačke i Francuske, a uz podršku Francusko-Nemačke kanclelarije za mlade (www.ofaj.org). 

Opširnije: Poziv za učešće – osnovni trening za liderke i lidere interkulturalnih omladinskih razmena

Fondacija Tempus raspisuje poziv za učešće na treningu o pripremi projekta i realizaciji međunarodnih omladinskih razmena u okviru programa Erazmus+: Mladi u akciji.

Cilj treninga je povećanje kvaliteta i broja podnetih projekata omladinskih razmena, kao i unapređenje kvaliteta realizacije odobrenih projekata iz ove oblasti kroz razvoj kompetenci (znanja, veština i stavova) ključnih aktera koji su uključeni u proces pisanja projekata, osmišljavanja programa – i njihove realizacije.

Opširnije: Trening o pripremi projekta i realizaciji međunarodnih omladinskih razmena

Fondacija Tempus raspisuje poziv za učešće na treningu za akreditaciju za Evropski Volonterski Servis u okviru programa Erazmus+: Mladi u akciji.

Cilj treninga je podrška organizacijama/KZM/institucijama iz Srbije za buduću akreditaciju i učešće u Evropskom Volonterskom Servisu EU, da šalju mlade iz Srbije na EVS u 33 Programske zemlje (28 zemalja EU, Island, Lihtenštajn, Norveška, Makedonija i Turska) i budu domaćini stranim volonterima u Srbiji.

Opširnije: Trening za akreditaciju za Evropski Volonterski Servis

U okviru proslave Evropske nedelje mladih, Svetski omladinski talas u saradnji sa Organizacijom srpskih studenata u inostranstvu organizuje informativnu radionicu o Erasmus+ programu pod nazivom PLUS za tebe – Erasmus+. Pošto je slogan ovogodišnje Evropske nedelje mladih “Shape it, move it, be it!”, SOT i OSSI žele da motivišu mlade ljude da se pokrenu i aktiviraju uzimajući učešće u nekoj od Erasmus+ mobilnosti mladih.

Opširnije: Radionica “PLUS za tebe – Erasmus+”