finalnoKrovna organizacija mladih Srbije organizuje godišnji forum omladinske politike, kao najveći godišnji događaj na kome želimo da okupimo najznačajnije partnere i aktere omladinske politike u Srbiji. Godišnji forum omladinske politike biće održan u četvrtak 25. maja 2017. godine u Beogradu u Skupštini Grada Beograda sa početkom u 12h. 

Opširnije: Forum omladinske politike Krovne organizacije mladih Srbije

kako si doeno odluku sta zelis da studirasOvogodišnje istraživanje o izboru studija na sajtu Prijemni.infostud.com, u kojem je učestvovalo 1400 maturanata, pokazalo je da većina njih, čak 81% planira da upiše fakultet.

Među najodlučnijima, najviše anketiranih planira upis na medicinu (medicinske nauke) ili informacione tehnologije - oko 12%, što je bio trend i u 2016. Na trećem mestu su ekonomija, bankarstvo i finansije (oko 8%), slede inženjerstvo, psihologija i pravo sa oko 5%. Za maturante koji se još uvek dvoume kuda dalje, skoro su jednako primamljive bile psihologija, medicina, ekonomija i informacione tehnologije (16.0 – 16.6%), a ovoj kategoriji interesantne su i vojne, bezbedonosne i policijske nauke (12.2%).

Opširnije: Državni fakulteti i dalje drže primat, najpopularnije struke medicina i IT

Finale Centrifuge Fotografija 1Mladi, čijim je inovativnim idejama za programe u oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja potrebna podrška, mogu u narednih deset dana svoje projektne ideje prijaviti na konkurs Superste.net, koji je ove godine deseti put zaredom pokrenula Erste Banka. Pravo učešća imaju formalne i neformalne grupe i pojedinci, a za realizaciju ideja čiji je cilj unapređenje kvaliteta života lokalnih zajednica, pored mentorske podrške obezbeđen je i fond od 7,2 miliona dinara.   

Opširnije: Superste.net – još deset dana za prijavu inovativnih ideja iz oblasti kulture, umetnosti i...

StartUp karavan za5 u Kragujevcu 1 SmallDanas je, za više od 100 srednjoškolaca u Kragujevcu, održana prva radionica o preduzetništvu pod nazivom “Works at Sam svoj gazda”, čime je zvanično označen početak “StartUp karavana #za5” koji će se tokom maja meseca održati u pet gradova u Srbiji. Naredne radionice biće organizovane u prostorijama Privredne komore Srbije, u Beogradu (11. maja), Nišu (16, maja), Novom Sadu (18. maja) i Subotici (22. maja) u terminu od 12 do 14 h.

Opširnije: “StartUp karavan #za5” u 5 gradova u Srbiji

DSC 0222 SmallNe propustite jubilarni peti po redu projekat Dani prakse u organizaciji Saveza studenata Fakulteta organizacionih nauka, koji predstavlja idealnu prliku za stručno usavršavanje i namenjen je svim studentima koji su u potrazi za praksom.

Opširnije: Zakoračite ka uspehu kroz projekat Dani prakse

FCBNova sportska društvena mreža Playerhunter stupila je u saradnju sa predstavnicima zvaničnog Barseloninog kampa i tim povodom obezbedila svojim korisnicima besplatna mesta u kampu. Priliku da se za ova mesta prijave imaće svi mladi fudbaleri registrovani na ovoj mreži.

Opširnije: BESPLATNO U BARSELONIN KAMP - Za sve mlade fudbalere, ovo je prava stvar za vas!