Tokom razgovora koji su autori festival EXIT Bojan Bošković, Dušan Kovačević i Ivan Milivojev i njihovi pravni zastupnici, održali danas, 14. februara, u Novom Sadu, došlo je do sporazuma oko pitanja odlučivanja među koatorima.

Opširnije: Autori EXIT-a postigli dogovor

 Anti Trafiking Centar iz Beograda prikazuje film "V-DAN: DOK NASILJE NE PRESTANE" i snimak sa prošlogodišnje predstave Vaginini monolozi, koja je igrana u okviru proslave V-Dana u Beogradu, u četvrtak, 15. februara od 19h u REX-u (Jevrejska 16, Beograd). U predstavi su igrale poznate domaće glumice (Ana Sofrenović, Mirjana Karanović, Anita Mančić, Nataša Marković, Jelena Ilić, Danica Maksimović i druge) i gošće iz inostranstva.

Opširnije: Proslava V dana u Beogradu

 

 Jedan od autora festivala EXIT Dušan Kovačević pozvao je svoje bivše saradnike da zajedno poklone festival gradu Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji.
„Pozivam manjinske koautore Bojana Boškovića i Ivana Milivojeva da na ovaj način očuvamo ideju Festivala. EXIT će tako zauvek ostati na Petrovaradinskoj tvrđavi. Potpisali bismo odgovarajuće ugovore sa Republikom, Pokrajinom i samim gradom, i nastavili da učestvujemo u razvoju Festivala. Ovo će očuvati osnovne principe na kojima je EXIT nastao – zdrav sistem vrednosti, edukaciju mladih i promociju Srbije”, naveo je Kovačević u saopštenju.

U ponedeljak, 12. februara, biće predstavljena konačna verzija koautorskog ugovora, a ukoliko ga obe strane budu potpisale, rešenje spora oko Festivala konačno će biti na pomolu. Kovačević je prošle godine pokrenuo sudski proces protiv Boškovića i Milivojeva, optuživši ih za krađu ideje i internet domena Festivala.

 

 U februarskom, četvrtom po redu izdanju međunarodnog e-magazina za mlade čitajte o rezultatima parlamentarnih izbora u Srbiji, ali i izlaznosti mladih na skoro održanim izborima u BiH na kojima je glasalo dva puta više mladih glasača u odnosu na Izbore održane 2004. Saznaćete i kako to OIA mlade čini aktivnim, cool i seksi!, ko je Robin Hood siromašnih u Venecueli kao i nove informacije o Međunarodnoj studentskoj sedmici u Beogradu, ISWiB 2007. Dopisnica iz Ukrajine Anna Tkach u svom članku "Da li je umetnost zabava" suprotstavila je ideje i osećanja protiv biznisa započinjući svoja promišljanja o ovoj temi anegtotom o muzičaru koji je imao prilično popularan bend i jedne prilike rekao da je najveća sreća ako se čovek u životu može baviti nečim što voli i uz tu ljubav simultano zarađivati novac.

Opširnije: Postavljeno februarsko izdanje internacionalnog omladinskog internet magazina WAVE

 U hotelu "Beograd" od 16. do 18. marta održaće se Međunarodni sajam obrazovanja "EdufairT", koji će okupiti više od 80 izlagača - visokoškolskih institucija iz zemlje i inostranstva.

Kako je saopštio organizacioni odbor sajma, očekuje se više od 8.000 posetilaca, od toga više od 6.000 maturanata iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. Budući studenti moći će na sajmu da saznaju cene, školarine i mogućnost stipendiranja kao i mogućnost zapošljavanja posle diplomiranja.

Organizacioni odbor je još saopštio da će dva dana ranije, 14. marta u hotelu "Hajat" bid održan Međunarodni sajam obrazovanja "MBAfair" koji je posvećen isključivo poslovnim poslediplomskim MBA (Master of Business Administration) studijama. Najbolje kvalifikovani posetioci moći će da dobiju parcijalne stipendije za te studije, piše u saopštenju.

 Kompanija "Koka-Kola helenik botling Srbija" primila je juče sedam studenata u program "Koka Kola talenti", koji će se dve godine stručno usavršavati u toj kompaniji uz stipendiju od 2.000 evra godišnje.

U program „Koka-Kola talenti" primljeni su studenti Ivana Vuković, Miloš Birvalski, Miloš Cvetković, Miroslav Šokčić, Nemanja Zdravković, Sofija Pajić i Milenko Cajković.

Opširnije: Koka Kola talenti