unnamedInicijativa mladih za ljudska prava (Inicijativa) poziva mlade uzrasta od 18 do 25 godina iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Novog Pazara i Niša da se do 26. januara prijave za učešće na seriji debata koje će biti organizovane u ovih pet gradova tokom februara i marta ove godine.

Opširnije: Poziv za učešće na programu “Debatom do dijaloga o Kosovu”

Ako ste srednjoškolac, student ili pripadate mladim generacijama, nastavite da čitate ovaj tekst. Da li živite u Srbiji(sa roditeljima), imate težak odnos sa istim, sa dečkom/devojkom, šefom, a možda i celim svetom? Sobom? Imate mizernu platu, loše zdravlje, nisko samopouzdanje? Želju da vrištite na nekoga? Hronično ste umorni i bezvoljni? Mrzite i sebe i ceo svet? Usamljeni ste? Nesrećni? Imate probleme u učenju i završavanju obrazovanja? Ne znate kako da se nosite sa stresom, tenzijom i rešavate probleme? Tražite slamku spasa? Ako se nalazite u nečemu od nabrojanog, čitajte i dalje.

Opširnije: Jogički pozdrav Novoj godini

Danas se navršava 75. godina od kada je po naredbi zapovednika SS-trupa i Gestapoa Hajnriha Himlera započeto sistemsko uništavanje naših predaka iz evropskih država, izdata16. decembra 1942. godine. Ovom naredbom započeta je deportacija Roma i Sinta u "porodični logor" Aušvic – Birkenau (Cigojnerlager). Zatočeni ovog logora poticali su sa teritorija Nemačke, kao i okupiranih država, poput Austrije, Češko-Slovačke, Poljske, Francuske, Jugoslavije, Belgije, ali i sa područja Norveške, Španije i okupiranog dela Sovjetskog Saveza. Ovom prilikom Koalicija romske omladine (KROS) podseća da do dana današnjeg nisu isplaćene reparacije žrtvama Roma i Sinta od strane Savezne Republike Nemačke!

Opširnije: Nacionalni dan sećanja na stradale Rome u II svetskom ratu

Ministarstvo omladine i sporta Vas poziva da se uključite u konsultativni proces izrade Akcionog plana za sprovođenje Nacionalne strategije za mlade, za period od 2018. do 2020. godine.

U skladu sa načelima omladinske politike i dosadašnjom praksom u postupcima pripreme propisa i javnih politika, Ministarstvo omladine i sporta poziva sve zainteresovane, a posebno mlade, predstavnike/ce udruženja mladih i za mlade kao i lokalnih kancelarija za mlade, da se uključe u proces izrade budućeg trogodišnjeg Akcionog plana za sprovođenje Nacionalne strategije za mlade. Konsultativni sastanci predstavljaju priliku da se zajednički osvrnemo na do sada postignute rezultate definisane Strategijom, kao i da definišemo predlog prioriteta za period do 2020. godine. Kroz seriju od 5 sastanaka, želimo da zajedno sa mladima i onima koji predstavljaju njihove interese, definišemo predloge aktivnosti, mera i indikatora za naredni Akcioni plan.

Opširnije: Poziv za uključenje u konsultativni proces izrade Akcionog plana za sprovođenje Nacionalne...

Krovna organizacija mladih Srbije ima veliko zadovoljstvo da pozove sve zainteresovane pojedince/ke, članove/ice organizacija i druge aktere omladinske politike da prisustvuju i aktivno učestvuju na Konferenciji o bezbednosti mladih koja se organizuje u okviru projekta “Mladi u fokusu”, koji sprovodi Krovna organizacija mladih Srbije, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Opširnije: Konferencija o bezbednosti mladih u Srbiji

sajamPrivredni forum mladih ove zime priprema projekat “Put mladog preduzetnika” sa idejom da motiviše, inspiriše i podstakne mlade u razvijanju sopstvenog biznisa. Projekat je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta, a njegov centralni događaj, Sajam omladinskog preduzetništva, se održava od 13. do 15. decembra u hotelu Zira.

Opširnije: SAJAM OMLADINSKOG PREDUZETNIŠTVA