Članci

Vikimedija Srbije raspisuje konkurs za realizaciju i finansiranje volonterskih projekata u domenu obrazovanja, saradnje sa institucijama kulture i volontiranja mladih. Konkurs traje od 6. jula do 6. avgusta 2017. Predloge mogu podneti svi zainteresovani pojedinci, predstavnici udruženja i dobrovoljci čiji se ciljevi poklapaju sa ciljevima Vikimedije Srbije.

Opširnije: Konkurs za realizaciju i finansiranje volonterskih projekata Vikimedije Srbije 2018

Još od početka 80-tih, Ujedinjene nacije više pažnje posvećuju mladima i temama od značaja za mlade. Države-članice UN odavno su prepoznale da stvaralaštvo, energija i ideali mladih ljudi imaju vitalan značaj za razvoj društava u kojima žive. Tokom 1995. godine, na desetu godišnjicu Međunarodne godine mladih, UN su osnažile svoju posvećenost mladima kroz usvajanje „Svetskog programa akcije za mlade“. Program poziva vlade da podrže učešće mladih u međunarodnim forumima, putem uključivanja mladih predstavnika u nacionalne delegacije na Generalnoj skupštini i na skupovima za mlade u sistemu

Opširnije: OMLADINSKI DELEGATI U UJEDINJENIM NACIJAMA

madisuzakonCentar za građansko delovanje kao Resurs centar za Južnobanatski i Beogradski okrug, u saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Pančeva, Kancelarijom za mlade opštine Bela Crkva, Kancelarijom za mlade opštine Obrenovac, Mladim istraživačima Srbije, Udruženjem građana „Connecting people“, Fondacijom za mlade Obrenovca, Organizacijom za promociju aktivizma „OPA“, Boljevačkim udruženjem mladih – BUM 8 i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, u okviru programa MLADI SU ZAKON raspisuje

Opširnije: Konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i...

Nakon duže pauze i na inicijativu naših članova, otvorili smo poziv za Zbornike broj 1/2017 i 2/2017.

U želji da pomognemo sve većem broju mladih ljudi, koji su suočeni sa surovom realnošću da ne mogu u naučnom časopisu ili nekoj od izdavačkih kuća, da publikuju svoje naučne i stručne radove bez, uglavnom, veće količine novca, Nomotehnički Centar, kreirao je projekat pod nazivom Nova naučna edukativna misao, sa pozivom „Innovation…that’s it!“, koji predstavlja Zbronik radova studenata osnovnih, master i doktorskih studija svih akreditovanih Univerziteta u Republici Srbiji i Evropi, kao i onih koji su istražvači bez obzira da li su zaposleni ili ne.

Opširnije: POZIV ZA OBJAVU RADOVA U ZBORNIKU 1/2017 i 2/2017

U okviru projekta OMOCIKL – biciklistička info tačka u Omoljici, Udruženje građana Suncokret u saradnji sa Trag fondacijom organizuje nagradni foto konkurs na temu “Moj život na dva točka”.

Zabeležite svoj najkreativniji, najzanimljiviji i najbezbedniji trenutak sa svojim biciklom i pokažite kako izgleda Vaš život na dva točka! :)

Opširnije: FOTO KONKURS: Moj život na dva točka