Članci

booksmakeyoumove-alignthoughtsVoliš da čitaš? Pišeš? Nije ti strano da slušaš druge i da razgovaraš? Onda je ovo poziv za tebe!

Radionica kreativnog čitanja i pisanja “Čarolija čitanja” namenjena je mladima od 14 do 20 godina. Ciklus od sedam trosatnih radionica, učesnike će provesti kroz različite književne i umetničke epohe na kojima će dobiti priliku da pišu, čitaju i razgovaraju. Kroz kreativne zadatke i igre polaznici će na zanimljiv način moći da sagledaju pisce, književna dela i periode u umetnosti i književnosti. Pažnja! To neće ličiti na školu! Nema ocenjivanja, isključivo tačnih i pogrešnih odgovora i obaveznih odgovaranja. Koncept radionice podržava slobodno izražavanje mišljenja i ideja, a posebno neguje kreativnost, smeh i druženje.

Opširnije: Radionice kreativnog čitanja i pisanja

Projekat „Svetska znanja za razvoj mladih“ je u potrazi za učenicima trećeg i četvrtog razreda srednjih škola u Republici Srbiji!

Projekat koji sprovodi Organizacija srpskih studenata u inostranstvu, finansira Ministarstvo omladine i sporta, predstavlja dugoročni, održivi projekat, obrazovnog i takmičarskog karaktera, sa naglaskom na aktivnom učešću mladih na lokalnom nivou.

Opširnije: Otvoren konkurs za srednjoškolce - projekat ,,Svetska znanja za razvoj mladih”

Pozivamo vas da se prijavite na omladinsku razmenu ’’Luciernaga Project’’ na koji kao partneri španske organizacije  DeAmicita šaljemo 4 naša učesnika/učesnice uzrasta od 18 do 25 godine. Omladinska razmena će se održati u malom mestu Gargantilla del Lozoya blizu Madrida u Španiji od 10.-20. jula (10. dolazni, 20. odlazni dan).

Opširnije: POZIV ZA UČESNIKE: omladinska razmena Luciernaga - Španija 10. - 20 jul 2017

I ove godine Omladina JAZAS-a Kragujevac sa partnerima organizuje tradicionalnu obuku za vršnjačke edukatore za HIV/AIDS.
Obuka za vršnjačke edukatore je prilika da se sretneš sa drugarima/icama iz Kragujevca, Novog Sada, Zaječara i Požarevca, naučiš sve o HIV/AIDS-u, volontiranju, stekneš veštine komunikacije, javnog nastupa, upravljanje grupom, timskog rada i još mnogo toga.

Opširnije: Budi drugačiji/a, budi vršnjački edukator/ka!

Inicijativa mladih za ljudska prava, u okviru programa regionalne razmene, organizuje studijsku posetu Rožajama (Crna Gora) od 23. do 25. juna.

Tokom ove posete učesnici će biti u prilici da slušaju predavanja o ratnim sukobima na prostoru Crne Gore i zločinima koji su počinjeni tokom devedesetih godina. Pored toga učesnike programa očekuju i druga brojna predavanja o kulturi, prevazilaženju predrasuda i stereotipa među mladima kroz saradnju kao i projekcija filma „Bukovica“.

Opširnije: Konkurs za studijsku posetu Rožajama