Home Aktiviranje Radionice za srednjoškolce – Šta posle mature?

Radionice za srednjoškolce – Šta posle mature?

163
0

Tokom marta, u Info centru Fondacije Tempus (Terazije 39, I sprat), Euroguidance centar nastavlja da organizuje aktivnosti podrške učenicima završnih razreda srednjih škola. Radionice „Šta posle mature?” imaju za cilj da pomognu učenicima da, kroz interaktivne vežbe, nađu odgovore na njima važna pitanja o budućim koracima u karijeri nakon završetka srednje škole.

  • Radionica „Prepoznaj svoje jake strane” održava se 13.3.2019od 11 do 14 časova. U okviru ove radionice učenici imaju priliku da opišu svoje veštine, radne navike, osobine i interesovanja, kao i da ih povežu sa različitima zanimanjima, radnim mestima, studijskim programima.
  • Radionica „Upoznaj zanimanja” održava se 20.3.2019. od 11 do 14 časova. U okviru ove radionice učenici imaju priliku da saznaju na koje načine mogu da prikupe informacije o zanimanjima i fakultetima, kao i da opišu karakteristike zanimanja i obrazovnih programa koje su njima važne i značajne
  • Radionica „Istraži svoje karijerne opcije” održava se 27.3.2019. od 11 do 14 časova. U okviru ove radionice, učenici prikupljene informacije procenjuju i kreiraju svoje opcije kroz niz praktičnih vežbi. Imaju priliku da nauče različite tehnike donošenja odluka i da na kraju radionice definišu konkretne opcije npr. uži izbor fakulteta na kojima će polagati prijemni ispit.
Zainteresovani učenici se mogu prijaviti za učešće na jednoj ili više radionica putem prijavnog formulara.
Odgovore na često postavljana pitanja o ovim radionicama možete pročitati na stranici Često postavljana pitanja.

Učenici i nastavnici koji nisu iz Beograda, mogu da se prijave za učešće na  jednosatnim vebinarama sa istoimenim temama putem prijavnih formulara