Otvoren je konkurs za sedmu Femixetu!

0

Femixeta je godišnja kompilacija ženskih kompozitorki i bendova koja se redovno objavljivala u okviru Femix projekta od 2010. do 2016. godine, a konkurs za novo izdanje kompilacije objavljen je 3. marta, čime je obeležen Music Freedom Day, odnosno Dan slobode muzike.
Ovogodišnje izdanje Femixete realizuje se u partnerstvu sa nezavisnom internacionalnom organizacijom Freemuse koja se zalaže i bori za slobodu umetničnog izražavanja. U svoj rad uključuju i monitoring i dokumentovanje kršenja umetničkih sloboda, kao i ukazivanje na zakone i politike koje štite te slobode. Otvaranjem konkursa za Femixetu 7, zajedno sa njima i još 25 organizacija i umetnika/ca, proslavile smo 13. godinu obeležavanja Dana slobode muzike. #MusicFreedomDay2019

Selektorka ovogodišnje Femixete biće Maja Cvetković (E-Play), vizuelni dizajn potpisuje Ksenija Pantelić, a kriterijumi za učešće su sledeći:

1) Pesme koje imaju pravo učešća na kompilaciji Femikseta 7 moraju biti autorsko delo kantautorke, autorke instrumentalne muzike, ili benda sa ženskim autorskim učešćem u kreiranju teksta i/ili muzike iz Srbije. Ne prihvataju se obrade.
2) Bendovi i muzičke autorke mogu na ovoj kompilaciji da budu predstavljeni sa po jednom autorskom kompozicijom, trajanja do 5:00 minuta. Kompozicije mogu da budu bilo kog autorskog pristupa i stila, pod uslovom da ne zagovaraju netrpeljivost i nasilje. Femikseta je žanrovski raznolika kompilacija! Kako bi ste bolje razumeli na šta mislimo pod time, bacite pogled na prethodna izdanja.
3) Bendovi i muzičarke čije su se kompozicije našle prethodnih godina na Femiksetama
dobrodošli su da konkurišu opet, a naravno priželjkujemo i nove! 4) Uslov je da kompozicije nisu snimljene pre 1. januara 2018. godine, a to može da bude studijski, u potpunosti softverski ili uživo (ali zadovoljavajućeg kvaliteta) snimljeni zapis.

Kompozicije se šalju kao .wav fajlovi (44.100 Hz / 16-bit), preko sajta Wetransfer. Adresa za slanje fajla je femixinfo@gmail.com, a nakon preuzimanja fajla pošiljaocu će stići obaveštenje o preuzimanju.

Prilikom slanja kompozicija preko Wetransfer-a obavezno je organizatoru u posebnoj e-mail poruci poslati i sledeće informacije:
– naziv pesme/kompozicije
– ime benda, kantautorke ili kompozitorke
– tekst pesme, ukoliko postoji
– mesto stalnog boravka i delovanja benda/autorke
– u slučaju benda, ime autorke teksta i/ili muzike
– produkcija/diskografska kuća, ukoliko postoji
– kontakt e-mail i telefon
– kratka biografija ili opis benda/autorke

Ukoliko je pesma već izdata, bilo bi dobro da se konsultujete sa izdavačem oko procedure i uslova objavljivanja i na Femikseti 7, a tu vam FEMIX tim nudi i svoju asistenciju.
Femix projekat od 2010. godine aktivno promoviše žensko stvaralaštvo na alternativnoj kulturno-umetničkoj sceni u Srbiji.

Do sada je u okviru ovog projekta organizovano preko 50 događaja, koncerata, istraživanja, izložbi, muzičkih, filmskih i poetskih večeri, radionica i predavanja. Osim Femixete, Femix projekat organizuje i Femix Fest, festival ženskog stvaralaštva, tokom 2015. godine organizovale su besplatne bubnjarske radionice za devojčice u Beogradu, Smederevu i Pančevu, inicijatorke su i organizatorke jedinog Rok kampa za devojčice u Srbiji, a učestvovale su i u organizaciji prvog internacionalnog rok kampa za mlade u Evropi.

Previous articleELSA BEOGRAD VRŠI PRIJEM 30 NOVIH ČLANOVA
Next articleRadionice za srednjoškolce – Šta posle mature?