Home [treninzi] Besplatna škola preduzetništva za mlade u Nišu

Besplatna škola preduzetništva za mlade u Nišu

159
0

Mladi ste i kreativni, imate preduzetnički duh i želite da se oprobate u pokretanju sopstvenog posla? Imamo odličan predlog za vas! Proaktiv, uz podršku Fondacije Ana i Vlade Divac, organizuje Letnju školu preduzetništva za mlade iz Niša.

Pozivamo mlade od 15 do 30 godina da se prijave i učestvuju u programu koji će im pružiti konkretne savete i praktične veštine za razvoj preduzetništva i pronalaženje potencijalnih izvora finansiranja.

Kroz realizaciju projekta mladi će biti informisani o razvojnim potencijalima Grada Niša, mogućnostima za razvoj preduzetničkih inicijativa i steći važne kontakte i informacije. Takođe, biće podstaknuti na aktivno (samo)zapošljavanje kroz predstavljanje uspešnih mladih preduzetnika. Mladi koji imaju najperspektivnije preduzetničke predloge biće osnaženi potrebnim veštinama i kompetencijama za sprovođenje ideja kroz program edukacije iz oblasti preduzetništva, stručne prakse u uspešnim start-up kompanijama i mentorstvo iz oblasti osnivanja preduzetničke radnje.

Mladi, uzrasta od 15 do 30 godina, imaće priliku da u prvom mesecu realizacije projekta posete četiri ustanove od značaja za upoznavanje sa potencijalima za samozapošljavanje: Naučno tehnološki park, Nacionalnu službu za zapošljavanje, Regionalnu razvojnu agenciju Jug i Deli prostor. Program traje do kraja godine. Petoro mladih će u završnom delu ciklusa dobiti tri meseca plaćene stručne prakse i pomoć u realizaciji svojih preduzetničkih ideja.

Škola će poseban fokus imati ka NEET mladima iz teško zapošljivih kategorija. NEET su mladi, oni koji nisu zaposleni, nisu u sistemu obrazovanja, niti u dodatnoj edukaciji. Ceo koncept predložene akcije doprineće unapređenju zapošljivosti mladih ljudi iz ugroženih grupa.

Pozivamo sve zainteresovane mlade iz Niša, od 15 do 30 godina, da popune obrazac na linku ispod.

PRIJAVNI FORMULAR

Broj polaznika je ograničen. Prijave će biti otvorene do popune kapaciteta, a najkasnije do 17. maja.