Home [treninzi] Letnja škola aktivizma

Letnja škola aktivizma

195
0

Ako se kroz svoj rad zalažete za veći stepen transparentnosti u procesu donošenja odluka, svoje aktivnosti usmeravate na zaštitu javnog interesa, borbu protiv korupcije i zahtevate veću odgovornost lokalnih institucija, prijavite se na Letnju školu aktivizma, koja se sprovodi u okviru Crtine inicijative “Građani imaju moć”.

Kroz ovu inicijativu su do sada podržane desetine organizacija i aktivističkih grupa spremnih  da se aktiviraju kad ih nešto ugrožava, da reaguju kad je zakon prekršen, i da brane javni interes kad je narušen.

Koristeći ovo značajno iskustvo, tokom škole imaćete priliku da saznate više o različitim zagovaračkim tehnikama i alatima, steknete znanja koja će vam pomoći u komunikaciji sa nacionalnim i lokalnim parlamentima, upoznate se sa konkretnim primerima koji su uspešno pokrenuli građane. Tokom zajedničkog rada, moći ćete da svoje ideje razvijate u konkretne zagovaračke akcije.

Očekuje vas dinamičan i zanimljiv program organizovan u četiri vikend modula u periodu od kraja juna do septembra 2022. godine. Moduli će se realizovati kombinovano, uživo i onlajn, a pored rada na modulima očekuje vas i praktičan rad uz mentorsku podršku između susreta.

Više detalja o konkursu možete pročitati ovde.

Prijavite se popunjavanjem formulara do 16. juna 2022. godine, i pokažimo zajedno da građani zaista imaju moć da naprave promenu u svojim zajednicama.

*Letnja škola aktivizma organizuje se pod okriljem Akademije demokratije – Crtinog programa edukacije koji je namenjen  mladima, aktivistima, i organizacijama koje žele da budu pokretači pozitivnih promena u društvu.