Home Uncategorised Beogradska otvorena škola upisuje 23. generaciju studenata

Beogradska otvorena škola upisuje 23. generaciju studenata

59
0

BOS 2015Beogradska otvorena škola poziva studente četvrte godine i studente master studija, starosti do 27 godina, prirodnih, tehničkih i društveno-humanističkih fakulteta, svih univerziteta u Beogradu, da se prijave na konkurs za upis na program „Studije budućnosti“.

Konkurs je otvoren do 6. septembra 2015. godine.

O programu „Studije budućnosti“

 

Program „Studije budućnosti“ traje jednu akademsku godinu i temelji se na multidisciplinarnim modulima znanja i veština, programu prakse i pisanju završnog rada.

U toku dva semestra družićemo se i odgovaraćemo zajedno na pitanja koja će se u budućnosti postavljati pred savremeno čovečanstvo: odnos države i društva, dometi globalizacije, održivi razvoj, budućnost Evrope, budućnost finansijskog i privrednog sektora, budućnost radne snage, medijsko oblikovanje sveta, društvo znanja i nove tehnologije, budućnost DNK…

 

Kako da postanem student Beogradske otvorene škole?

Izbor studenata Beogradske otvorene škole obavlja se u tri faze:

I Prijavljivanje kandidata (do 6. septembra 2015. godine)

 

Zainteresovani studenti prijavljuju se za program Beogradske otvorene škole popunjavanjem onlajn prijavnog formulara. Konkurs je otvoren do 6. septembra 2015. godine do 23:59.Prilikom popunjavanja prijavnog formulara potrebno je da kandidati pripreme:

  • adekvatnu fotografiju (jpg, png);
  • transkript ocena (pdf, jpg);
  • dve preporuke profesora ili naučnih radnika sa univerziteta ili instituta (pdf, jpg).

Kandidati koji su podneli kompletnu dokumentaciju ulaze u drugi krug selekcije, koja podrazumeva proveru znanja.

II Provera znanja (jednodnevno testiranje u nedelji 14–18. septembar 2015. godine)

Svi kandidati prolaze proveru znanja koja obuhvata izradu testova:

  • test opšte kulture;
  • test sposobnosti;
  • test engleskog jezika.

Na osnovu rezultata urađenih testova i prosečne ocene ostvarene tokom studija formira se rang lista kandidata koji će biti pozvani na intervju.

III Intervju i konačan izbor (21–25.  septembar 2015. godine)

Komisija Beogradske otvorene škole obaviće razgovor sa kandidatima koji su pozvani na intervju. Nakon intervjua, a na osnovu ostvarenog uspeha, Komisija će odabrati 25–30 najboljih studenata i studentkinja koji će pohađati jednogodišnji akademski program „Studije budućnosti“.

Za više informacija o konkursu pogledajte našu stranicu www.bos.rs/daus, a  posetite nas i na Facebooku: https://www.facebook.com/DAUS.obrazovanje, pozovite na broj telefona 011 3061 577 ili pišite na upis2015@bos.rs.

Dostupni smo i za konsultacije svakog radnog dana od 10:00 do 16:00 u Beogradskoj otvorenoj školi, Palata Beograd (Beograđanka), Masarikova 5, 16. sprat.