Home [ volontiranje ] Konkurs za organizaciju 30 volonterskih kampova u Srbiji tokom leta 2015. godine

Konkurs za organizaciju 30 volonterskih kampova u Srbiji tokom leta 2015. godine

119
0
vkampoviMladi istraživači Srbije i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije pozivaju udruženja mladih, udruženja za mlade, njihove saveze i kancelarije za mlade da se prijave na javni konkurs za organizovanje i (su)finansiranje minimum 30 volonterskih kampova u najmanje 15 okruga.
 
Sredstva u iznosu od 3 000 000 dinara za finansiranje volonterskih kampova obezbeđena su kroz projekat “Nacionalni volonterski program mladih 2015 – volonterski kampovi” koji u okviru programa “Mladi su zakon” sprovode Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije.
 
Program “Mladi su zakon” i ove godine prepoznaje volonterske kampove, koji se u Srbiji organizuju već 26 godina, kao način podsticanja aktivizma, volontiranja i pružanja podrške mladima da doprinesu boljem životu lokalnih zajednica širom Srbije.
 
Rok za dostavu projektnih ideja je 1. jun, a za sve zainteresovane se organizuje Info sesija 26. maja u Beogradu (troškovi puta plaćeni). Odabrani organizatori kampova mogu očekivati programsku ali i finansijsku podršku u iznosu do 100 000 dinara po kampu. Svi kampovi će se realizovati u periodu od 25. juna do 1. oktobra. Projektnu dokumentaciju možete preuzeti ovde: poziv, prijavni formular, budžet i uputstvo za pisanje kratkog opisa kampa
 
Volonteri iz zemlje i inostranstva na ovim kampovima doniraće preko 26 000 volonterskih radnih sati za razvoj lokalnih zajednica u Srbiji. Po završenom konkursu, informisanje o kampovima i prijava na kampove odvijaće se uz pomoć mreže od preko 30 organizacija širom zemlje.