Home Aktiviranje Leto u biblioteci! Radionice za decu i mlade

Leto u biblioteci! Radionice za decu i mlade

183
0

Od 8. do 19. jula u biblioteci „Laza Kostić“ na Banovom brdu održaće se dve besplatne radionice za decu i mlade.

Prva petodnevna radionica Čarolija čitanja je škola kreativnog pisanja i čitanja namenjena mladima od 14 do 18 godina. Tokom 15 sati programa srednjoškolci će osim druženja sa mladima sličnih interesovanja moći da vežbaju kreativno pisanje, razgovor, javni nastup, aktivno slušanje i čitanje u najširem smislu – od školskih lektira do literature koja je zanimljiva njihovoj populaciji, preko informisanja i interenta.

Radionica Čarolija čitanja održava se od 2011. i do sada je na  jednodnevnim i višednevnim druženjima učestvovalo oko 700 učesnika iz Beograda i Srbije. Sadržaj radionica se prilagođava uzrastu i sklonostima samih učesnika grupe, ali koncept je uvek isti: čitanje, pisanje, razgovor  i slušanje. Autor i voditelj radionica je Milica Jovanović. Radionica se održava od 8. do 12. jula od 11-14 svakog dana.

Radionica „Kako? Lako! Asertivno!“  namenjena je osnovcima koji su sedmi i osmi razred, kao i srednjoškolcima. Oni će tokom pet dana vežbati asertivne veštine koje mogu da im pomognu u komunikaciji sa vršnjacima, roditeljima i nastavnicima. Učesnici će se upoznati sa asertivnim pravima, asertivnim odgovorima na manipulaciju, kritiku i pohvalu, kao  i konstruktivno, a ne destruktivno rešavanje sukoba. Autor i voditelj radionica je Verica Gutalj Živković, pisholog i trener asertivne komunikacije. Ova i slične radionice održavaju se poslednjih deset godina za vreme letnjeg i zimskog raspusta u biblioteci. Radionica se održava od 15. do 19. jula od 11 do 14.

Organizatori radionica su udruženje Prijatelji dece Čukarice uz podršku Kancelarije za mlade opštine Čukarica i u saradnji sa Bibliotekom grada Beograda.

Materijal i osveženje za učesnike su obezbeđeni.

Prijavu je potrebno poslati na pdcukarica@gmail.com (ime i prezime učesnika, razred i kontakt telefon) ili telefonom na 063/8422 -174.