Home Aktiviranje Poziv za učesnike na međunardonom treningu „Fair Play 3.0 – The...

Poziv za učesnike na međunardonom treningu „Fair Play 3.0 – The Power Games!“

242
0

Projekat „Fair Play 3.0 – The Power Games!“ podržan je od strane nemačke Nacionalne agencije, a nosilac projekta je naš strateški partner, organizacija IJGD sa sedištem u Bonu.

Pored želje da se razgovara o trenutnim političkim debatama na nacionalnom i evropskom nivou u vezi sa strukturama moći, pravima žena i rodnom jednakošću, MAGNET i IJGD (koordinator projekta) žele da ovu temu otvore i među međunarodnim volonterskim servisima u Evropi i omoguće im da preispitaju svoje metode i njihov uticaj na društvo u kojem živimo.

Prva aktivnost ovog projekta će biti održana upravo u Magnet House, u Velikom Gaju, od 8. do 16. novembra 2018. godine. U pitanju je međunarodni trening omladinskih radnika u volonterskim servisima širom Evrope, na kom će učesnici moći da:

• Razumeju osnovne koncepte moći, naročito u odnosu na rodnu ravnopravnost
• Upoznaju se sa istorijskim pregledom društvenog fenomena struktura moći, dizbalansa moći i odnosa manjina i većine
• Razviju sposobnosti da uoče različite forme diskriminacije, kako u međunarodnim Volonterskim projektima, tako i u svakodnevnom životu i dovedu ih u vezu sa odnosom moći
• Se osnaže, naročito učesnice treninga, kroz razmenu iskustva i ideja i u sigurnom okruženju
• Razviju specifične veštine da reaguju u situacijama rodno zasnovanih nesporazuma i diskriminatornog ponašanja, naročito u međunarodnim volotnerskim projektima

Učesnici ovog treninga će biti pozvani da učestvuju u naredna dva događaja ovog projekta, trening za trenere (Kastelaun, Nemačka, 8-16 januar 2019) i evaluacioni sastanak svih učesnika projekta (Halle, Nemačka, 21-24 mart 2019).

Prijavu za ovaj trening zainteresovani mogu pronaći OVDE. Rok je produžen na 5.10. Prijavu pošaljite na office@magnet.house. Na OVOM LINKU je i zvaničan poziv za učesnike na engleskom. Mogu se prijaviti svi zainteresovani iznad 18 godina, koji rade sa mladim volonterima u svojim zajednicama, a naročito oni koji organizuju ili koordinišu međunarodne volonterske projekte. Participacija za učešće je 6000 dinara, koje uplaćuju selektovani učesnici. Participacija će biti uključena u fond za renoviranje centra Magnet House. Svi prijavljeni će biti obavešteni o rezultatu selekcije mejlom.