Home [treninzi] Kurs “Aktivno leto – sport je moja navika”

Kurs “Aktivno leto – sport je moja navika”

62
0

mladi16U narednih 5 nedelja organizovaćemo kurs Aktivnog života pod nazivom “Aktivno leto u Beogradu – sport je moja navika”. Svi vi koji tek počinjete ili se još uvek dvoumite da počnete sa trčanjem imaćete priliku da naučite i rešite nedoumice oko sporta, zdravlja i upravljanja vremenom. Naša priča je Pokret Aktivnog života koga čine ljudi koji cene svoje slobodno vreme  koristite korisno i konstruktivno.

Najvžanije što želimo da postignemo jeste da kampanjci u bavljenju sportom, svi vi, koji počinjete pa prestajete sa teretanom, aerobikom ili trčanjem dobijete inspiraciju, znanja i dobro društvo da istrajete u rekreaciji i aktivnoj promeni.

Na kraju, konačni cilj biće da prihvatimo odgovornost za naše zdravlje, naš izgled i samopouzdanje. Videćete šta za nas znači “Zdravo je kul!” i šta mislimo o rečima koje prečesto čujemo: “Nemam vremena da se bavim sportom/sobom.”

jutarnji dzoging filozofija Kurs Aktivno leto  sport je moja navika

Za koga je kurs namenjen?

Za one koji tek počinju sa aktivnim stilom života

Kurs je pre svega namjen svima onima koje viđamo na Olimpu, na Ušću, u Banjičkoj šumi, Hajd Parku, 25. maju.. Za sve one koji, i ako bez profi opreme, bez ko zna kakvog stručnog znanja o zonama pulsa, glikemijskom indeksu i tipovima pronacije, ipak znaju koliko trčanje može da pomogne njihovom zdravlju i da doprinese dobrom osećaju. Za sve vas koji možda već sada osećate, da trčanje ne mora biti težak smor…

Za sportski aktivne pojedince

Za vas koje redovno viđamo i na sajtu Trčanje.rs, ali i na trkama po Srbiji. Za sve vas koji već pratite naše programe i koji skupljate hrabrost da se pojavite na zajedničkim treninzima. Za sve prijatelje iz sveta sporta koji bi želeli da budu promoteri jedne nove kulture aktivnog življenja i koji bi rado uključili svoje neaktivne prijatelje.

Za sve vas objavljujemo zadatak da za ovih 6 nedelja svake nedelje dovedete po jednog novog neaktivnog prijatejla. Da ga ubedite da zajedno sa vama provede nedelju, upozna jedno zdravo drutšvo i oproba se u sportu.

Šta ćemo raditi?

Svaki vikend Aktivnog leta u Beogradu biće priča za sebe i biće sačinjen iz dva dela.

U prvom delu bavićemo se bazičnim sportovima koje možete skoro pa besplatno, uvek i samostalno raditi: trčanje, bajs i plivanje. Imaćemo priliku da zajedno treniramo, a sve vreme imaćemo pratnju iskusnih sportista. Bez brige ukoliko bude potrebno oformićemo i grupe, tako da će i oni koji tek počinju moći da pronađu društvo i da se oprobaju u zajedničkom ostvarivanju ciljeva.

U drugom delu naših radionica organizovaćemo mini predavanja, diskusije i debate na različite teme. Evo samo nekih koje smo spremili:

 • Zdravije i ishrana po preporukama Svetske zdravstvene organizacije, šta i koliko jesti. Piramida ishrane. Predavanje će održati nutricionista.
 • Gojaznost  i bolesti koje se mogu prevenirati. Kako sport utiče na prevenciju bolesti (karidovaskularne bolesti, dijebetes, astma,….).
 • Dijalog mladih o rodnoj ravnopravnosti na temu „Zašto je malo devojaka koje se bave rekreativnim sportom?“. Cilj ove radionice je da se dobiju odgovor na pitanje kako da približimo džoging i trčanje devojkama.
 • Kako se otarasiti loše navike? Npr, kako prestati sa pušenjem? Kako pomoći prijatelju koji želi da prestane sa pušenjem?
 • Akciono planiranje za sve fizički aktivne pojedince koje žele da nam pomognu da napravimo rekreativne zone po glavnim stazama za trčanje u Beogradu!

Pored ovoga, svim učesnicima će se pratiti napredak tokom ovih 5 nedelja. Na kraju, bićete obučeni da sami pratite treninge i željenu pormenu, a iskusniji će zajedno sa početnicima oformiti nekoliko trkačkih grupa u Beogradu.

Kada se održava kurs?

 1. 25. jul, Ada kod Bandžija u 9h. Prijavite se ovde.
 2. 1. avgust
 3. 8. avgust
 4. 15. avgust
 5. 22. avgust

Prijave!

Ova prilika se ne propušta. Pokreni se sada i prijavi se na BESPLATNI kurs!

Kurs organizuje NVO Aktivan život uz podršku Kancelarije za mlade Beograd.