[ youth.rs ]

Kurs “Aktivno leto – sport je moja navika”

U narednih 5 nedelja organizovaćemo kurs Aktivnog života pod nazivom “Aktivno leto u Beogradu – sport je moja navika”. Svi vi koji tek počinjete ili se još uvek dvoumite da počnete sa trčanjem imaćete priliku da naučite i rešite nedoumice oko sporta, zdravlja i upravljanja vremenom. Naša priča je Pokret Aktivnog života koga čine ljudi koji cene svoje slobodno vreme  koristite korisno i konstruktivno.

Najvžanije što želimo da postignemo jeste da kampanjci u bavljenju sportom, svi vi, koji počinjete pa prestajete sa teretanom, aerobikom ili trčanjem dobijete inspiraciju, znanja i dobro društvo da istrajete u rekreaciji i aktivnoj promeni.

Na kraju, konačni cilj biće da prihvatimo odgovornost za naše zdravlje, naš izgled i samopouzdanje. Videćete šta za nas znači “Zdravo je kul!” i šta mislimo o rečima koje prečesto čujemo: “Nemam vremena da se bavim sportom/sobom.”

Za koga je kurs namenjen?

Za one koji tek počinju sa aktivnim stilom života

Kurs je pre svega namjen svima onima koje viđamo na Olimpu, na Ušću, u Banjičkoj šumi, Hajd Parku, 25. maju.. Za sve one koji, i ako bez profi opreme, bez ko zna kakvog stručnog znanja o zonama pulsa, glikemijskom indeksu i tipovima pronacije, ipak znaju koliko trčanje može da pomogne njihovom zdravlju i da doprinese dobrom osećaju. Za sve vas koji možda već sada osećate, da trčanje ne mora biti težak smor…

Za sportski aktivne pojedince

Za vas koje redovno viđamo i na sajtu Trčanje.rs, ali i na trkama po Srbiji. Za sve vas koji već pratite naše programe i koji skupljate hrabrost da se pojavite na zajedničkim treninzima. Za sve prijatelje iz sveta sporta koji bi želeli da budu promoteri jedne nove kulture aktivnog življenja i koji bi rado uključili svoje neaktivne prijatelje.

Za sve vas objavljujemo zadatak da za ovih 6 nedelja svake nedelje dovedete po jednog novog neaktivnog prijatejla. Da ga ubedite da zajedno sa vama provede nedelju, upozna jedno zdravo drutšvo i oproba se u sportu.

Šta ćemo raditi?

Svaki vikend Aktivnog leta u Beogradu biće priča za sebe i biće sačinjen iz dva dela.

U prvom delu bavićemo se bazičnim sportovima koje možete skoro pa besplatno, uvek i samostalno raditi: trčanje, bajs i plivanje. Imaćemo priliku da zajedno treniramo, a sve vreme imaćemo pratnju iskusnih sportista. Bez brige ukoliko bude potrebno oformićemo i grupe, tako da će i oni koji tek počinju moći da pronađu društvo i da se oprobaju u zajedničkom ostvarivanju ciljeva.

U drugom delu naših radionica organizovaćemo mini predavanja, diskusije i debate na različite teme. Evo samo nekih koje smo spremili:

Pored ovoga, svim učesnicima će se pratiti napredak tokom ovih 5 nedelja. Na kraju, bićete obučeni da sami pratite treninge i željenu pormenu, a iskusniji će zajedno sa početnicima oformiti nekoliko trkačkih grupa u Beogradu.

Kada se održava kurs?

  1. 25. jul, Ada kod Bandžija u 9h. Prijavite se ovde.
  2. 1. avgust
  3. 8. avgust
  4. 15. avgust
  5. 22. avgust

Prijave!

Ova prilika se ne propušta. Pokreni se sada i prijavi se na BESPLATNI kurs!

Kurs organizuje NVO Aktivan život uz podršku Kancelarije za mlade Beograd.

Exit mobile version