Home [treninzi] Onlajn Akademija društvenog aktivizma za osobe sa hendikepom

Onlajn Akademija društvenog aktivizma za osobe sa hendikepom

109
0

Pozivamo vas da se prijavite za onlajn akademiju društvenog aktivizma za osobe sa hendikepom koja će se odigrati putem platforme Zoom u periodu od 27. aprila do 20. maja.

Akademija će biti organizovana u vidu jednodnevnih sesija koje će trajati između sat i po vremena i dva sata, a odvijaće se utorkom, sredom i četvrtkom. Za svaku sesiju će biti organizvana po dva termina, tako da ako nekome ne odgovara prvi termin može da se uključi u drugi. Prvi termin će biti prepodne, a drugi popodne.

U okviru akademije biće obrađene teme značajne za društveni aktivizam i prava osoba sa hendikepom: društveni aktivizam u lokalnim zajdnicama i kreiranje lokalnih politika, aktuelni domaći zakoni i međunarodni dokumenti koji se odnose na prava osoba sa hendikepom, društveni aktivizam i PR, alati komunikacije za društveni razvoj.

Sesije će osim facilitatora iz Udruženja držati i Marija Stevuljević, trenerkinja u oblasti PR-a i Boban Stojanović, politički analitičar

Možete učestvovati na svim sesijama, a možete se i opredeliti samo za one koje vas najviše interesuju ukoliko ste već upoznati sa osnovama prava osoba sa hendikepom. Polaznici će na kraju akademije dobiti sertifikate, a osim toga će imati podršku Udruženja ali i još nekih subjekata ukoliko budu imali aktivističke ideje koje žele da realizuju. Osim toga, najmotivisaniji polaznici će moći da nakon Akademije učestvuju i na Školi političke participacije.

Akademija podrazumeva aktivno i angažovano učešće polaznika i nije u formi vebinara koji se samo sluša.

Biće obezbeđena sva neophodna podrška za učestvovanje poput znakovnog prevoda ili korišćenja četa.

Podsećamo vas i da Udruženje nagrađuje aktivizam mladih sa hendikepom i da učešćem na Akademiji možete da se kandidujete https://ush.rs/nagrađujemo-aktivizam-mladih-sa-hendikepom/

Prijave traju do 20. aprila, a možete se prijaviti putem linka https://forms.gle/pou8pTVrFRX7noif9