Home [treninzi] Crowdfunding akcelerator – realizuj svoju ideju uz podršku zajednice

Crowdfunding akcelerator – realizuj svoju ideju uz podršku zajednice

194
0

Želiš da prikupiš sredstva za realizaciju svog projekta ili ideje za opšte dobro uz podršku zajednice? Catalyst Balkans organizuje u okviru Resurs centra za organizacije civilnog društva Crowdfunding akcelerator tokom kojeg će timovi iz neprofitnih organizacija raditi na konkretnim projektima i kampanjama koje će biti lansirane na platformi Donacije.rs.

Crowdfunding akcelerator  počinje 28. aprila i traje do 3. juna. Kroz 6 virtuelnih radionica, mentorsku podršku i domaće zadatke, imaćete priliku da:

  • naučite sve o crowdfundingu,
  • saznate kako da formulišete poziv na akciju i motivišete zajednicu da vas podrži,
  • radite na pripremi svoje kampanje,
  • lansirate svoju kampanju na crowdfunding platformi rs i prikupite sredstva za realizaciju svoje ideje.

Prijavite se odmah, jer su prijave otvorene o 25. aprila.

Prilikom popunjavanja prijavnog formulara od izuzetne važnosti je da detaljno obrazložite ideju sa kojom se prijavljujete i navedete podatke o zajednici od koje ćete tražiti podršku.

Kako proces pripreme i realizacije crowdfunding kampanje podrazumeva timski rad,  ime svake organizacije je potrebno da se prijavi tim od 2 ili 3 osobe (ne moraju uvek svi da prisustvuju radionicama, ali važno je da budu uključeni u proces), a broj mesta je ograničen.

Nakon svake radionice, organzacije će dobijati konkretne zadatke, čija izrada predstavlja pripremne korake za lansiranje kampanje.

Prijavi se odmah i iskoristi priliku, da uz mentorsku podršku našeg tima i donatorsku podršku svoje zajednice realizuješ svoju akciju za opšte dobro.

Do 3. juna sve organizacije koje učestvuju u akceleratoru će imati spremne kampanje, koje će biti lansirane na našoj platformi Donacije.rs. Proces vođenja kampanje na Donacije.rs je besplatan za organizacije, odnosno jedini troškovi jesu transakcioni, koji iznose između 1 i 2,5%.

Od 2018. godine, crowdfunding platforma Donacije.rs omogućila je prikupljanje više od 500.000 evra za preko 100 dobrotvornih akcija i pomogla različite dobre ciljeve.

Tri organizacije čije se kampanje nastale tokom RC akceleratora u prvih nekoliko dana pokažu najuspešnijim, od Catalysta dobijaju budžet za Facebook oglašavanje kampanje u iznosu od 100 dolara, sa ciljem dodatne promocije, kao i plaćene Google reklame na Catalystovom nalogu.

Prijavi se već danas i iskoristi priliku da uz podršku našeg Tima za fandrejzing usluge razviješ ideju i plan kampanje, pripremiš sadržaj, te uz podršku zajednice na Donacije.rs, prikupiš sredstva za realizaciju svoje ideje.

Program radionica:

28. aprilOsnove crowdfundinga
5. majZajednica u crowdfundingu
13. majPlaniranje crowdfunding kampanje
20. majPisanje sadržaja za crowdfunding kampanju
27. majEmail marketing i društvene mreže u crowdfunding kampanji
3. junCrowdfunding iz prve ruke