Home Kaljenje čelika Poziv za učešće na treningu za rad sa mladima iz NEET kategorije

Poziv za učešće na treningu za rad sa mladima iz NEET kategorije

220
0

U okviru projekta “NAŠA ZAJEDNICA, NAŠA BUDUĆNOST – Veća saradnja i zapošljavanje mladih” koji Beogradski centar za ljudska prava sprovodi u partnerstvu sa Nacionalnom asocijacijom praktičara/ki omladinskog rada – NAPOR, Krovnom organizacijom mladih Srbije  (KOMS) i organizacijom Empirija, NAPOR otvara poziv za trening o terenskom radu sa mladima iz NEET kategorije namenjen organizacijama mladih i za mlade.

Poziv za učešće na treningu o terenskom radu je za organizacije iz sledećih regiona: Vojvodina, Beograd, istočna, zapadna i južna Srbija. 

Tokom obuke ukupno 30 omladinskih radnika/ca iz 15 organizacija (dve osobe po organizaciji) iz pet regiona biće obučeno  za rad na terenu. Nakon treninga, na osnovu motivacije organizacija, kao i procene kapaciteta organizacije i nominovanih učesnika/ca obuke, projektni tim će odabrati po jednu organizaciju iz svakog regiona koja će imati prilike da uz obezbeđenu finansijsku podršku:

  • Dodatno usavršava veštine nominovanih učesnika/ca u oblasti direktnog rada sa NEET mladima i upravljanja Community hub-om;
  • Razvije strateška partnerstva sa institucijama na lokalu: lokalna samouprava, centar za socijalni rad i nacionalna služba za zapošljavanje;
  • Uspostavi i upravlja Community hub- om i razvije do pet održivih usluga za NEET mlade od strane privatnog, javnog i civilnog sektora.

Trening za rad na terenu biće održan od 25. do 28. jula 2019. godine. Informacije o tačnoj lokaciji biće dostavljene selektovanim organizacijama. Troškove smeštaja, hrane i puta pokriva organizator.

Više informacija o treningu kao i projektnim aktivnostima možete pronaći u pozivu. Sve zainteresovane organizacije se mogu prijaviti slanjem popunjenih formulare (prilog 1 i prilog 2)  na adresu nemanja.obradovic@napor.net sa naznakom „OCOF Prijava za trening“ najkasnije do 28.06.2019. do 17.00 časova.  Nepotpune i zakasnele aplikacije se neće uzeti u razmatranje.

Informacije o finalnoj listi odabranih organizacija biće objavljene na sajtu NAPOR – najkasnije do 5.07.2019. godine.

Za dodatne informacije na raspolaganju je Nemanja Obradović –  telefon: 069 199 23 16; e-mailnemanja.obradovic@napor.net .