Home Konkursi za rad KONKURS ZA 10. MIKROFAF

KONKURS ZA 10. MIKROFAF

125
0

Pozivamo autore „uradi-sam” filma svih uzrasta i zanimanja da prijave svoje radove na konkurs jubilarnog desetog izdanja međunarodnog festivala kratkog filma MikroFAF, u organizaciji Udruženja „Satibara”, koji će se ove godine održati 10-13. oktobra u Muzeju Jugoslovenske kinoteke u Beogradu.

Kategorije za koje se možete prijaviti su sledeće:

1. Kratki „uradi-sam” film. Odnosi se na filmove svih tematskih interesovanja, rodova i tehnika izrade (igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni…), nastale bez angažovanja profesionalnih filmskih radnika i bez profesionalnih obaveza tokom i nakon realizacije.

2. Nezavisni kratki film. Podrazumeva filmove koji ne odgovaraju gorenavedenim „uradi-sam” kriterijumima jer uključuju filmske profesionalce, ali su nastali u slobodnoj produkciji, bez komercijalnih i producentskih pritisaka.

3. Power Film. Da bi nešto izguralo i istrajalo do svog desetog izdanja, potrebna je snaga – individualna, kolektivna, mentalna i fizička. U prvom redu, potrebna je moć ljubavi i posvećenosti. Zbog toga ovogodišnje izdanje MikroFAF-a želi da posveti posebnu pažnju filmovima koji slave pozitivnu i kreativnu snagu. Takođe, zanimaju nas filmovi koji se bave borbom protiv destruktivne moći. Pošaljite nam vaše filmove koji se bave snagom i moći, bez obzira na žanr i filmsku vrstu.

4. Juniorski film.

Budući da je poslednjih godina primetan kvantitativan i kvalitativan napredak u pogledu učešća veoma mladih autora, u svom jubilarnom izdanju MikroFAF uvodi i ovu specijalnu kategoriju, za mlade autore koji u momentu nastanka filma nisu imali više od 18 godina.

Propozicije konkursa za 10. MikroFAF:

  • Rok za dostavljanje filmova je 31. jul 2019.
  • Prihvatljivo trajanje filma je do 15 minuta.
  • Maksimalan broj radova po autoru je tri.
  • Filmovi se prijavljuju preko Film Free Way platforme.

Autori iz Ex-Ju zemalja se mogu prijaviti i elektronskim putam, ukoliko nemaju nalog na FFW platformi. To mogu učiniti podizanjem filma na neki od sajtova za deljenje velikih fajlova (Wetransfer, DropBox, SendSpace, Yousendit, FileConvoy i sl.) i slanjem podataka na e-mail festivala mikro.faf@gmail.com, nakon čega će se film(ovi) smatrati prijavljenim.

  • Ne postoje ograničenja u odnosu na zemlju porekla autora ili filma.
  • Autor treba da naznači za koju kategorija prijavljuje film (Uradi-sam film, Nezavisni kratki film, Power Film ili Juniorski film). Ukoliko to ne učini, organizatori će u odnosu na temu ili „uradi-sam” princip uključiti film u jednu od selekcija po svom nahođenju.
  • Filmovi koji nisu na srpskohrvatskom ili engleskom jeziku moraju imati prevod na jedan od ova dva pomenuta jezika.
  • Podaci koje je neophodno dostaviti su: naziv filma, ime i prezime autora, godina i zemlja produkcije, kratak opis (maksimalno 500 reči) i trajanje filma, kratka biografija autora (maksimalno 500 reči), kontakt telefon i e-mail autora. Nepotpune prijave neće biti razmatrane.

Napomene: Jednom prijavljen film nije moguće odjaviti; festival zadržava pravo na prikazivanje filma više puta kao deo selekcije festivalskog programa uz obaveštavanje autora, kao i na korišćenje isečaka ili fotografija iz filma u promotivne svrhe.

Za sve dodatne informacije pišite nam na mikro.faf@gmail.com