Home Kaljenje čelika Young Media: CODE TO VOTE HACKATHON

Young Media: CODE TO VOTE HACKATHON

148
0

Krovna organizacija mladih Srbije u saradnji sa Deutsche Welle Akademie i organizacijom CRTA poziva vas da se prijavite na timsko takmičenje u programiranju pod nazivom “Young Media: Code to Vote”. Osnovni cilj hakatona je kreiranje online alata/aplikacije koji će omogućiti mladima koji tek stiču biračko pravo da informisanije pristupe izbornom procesu.

Takmičenje je namenjeno mladima uzrasta od 15 do 30 godina i održava se 13. i 14. oktobra u Beogradu, uz pripremni vikend treninga 6. i 7. oktobra.  Pripremna radionica se organizuje kako bi prijavljeni učesnici/e stekli neophodna znanja i veštine potrebne za kreiranje alata/aplikacije. Radionicu će realizovati trenerska baza KOMS, eksperti/kinje DW i CRTA. Teme koje će biti pokrivene su; aktivizam, politička participacija mladih, izborni sistem i proces, data novinarstvo, itd.

Za razliku od klasične forme ovakvih takmičenja, tročlani ili četvoročlani timovi (po vašem izboru) neće biti sastavljeni isključivo od programera, već od 2-3 programera/dizajnera i jednog (obaveznog) predstavnika civilnog sektora (novinar/omladinski radnik/aktivista/politikolog…). Osim prijava celog tima, moguće su i parcijalne prijave (samo programeri ili samo predstavnici civilnog sektora), a u tom slučaju timove će oformiti organizatori.

Tokom 24 sata, timovi mladih programera/dizajnera i aktivista imaće zadatak da stvore originalan i funkcionalan koncept i nacrt softvera na temu: “Prvi glasači”. Prilikom ocenjivanja, najviše će se ocenjivati originalnost ideje, zatim očekivana funkcionalnost gotovog proizvoda, ali i tehnička ispravnost izvedenog rešenja.

Nagrada za najbolji tim je putovanje u Nemačku i poseta centru DWA u Bonu. U slučaju izrazito originalnog rešenja, postoji i šansa za finansijsko/logističku podršku od strane organizatora za sprovođenje ideje u gotov proizvod u 2019. godini. Takođe, DWA zadržava diskreciono pravo da nagradi i podrži više od jednog tima.

Napomene za učesnike:

  • Za takmičare van Beograda, biće organizovan prevoz, noćenje i obroci na dane treninga/takmičenja
  • Svi takmičari moraju imati svoje računare na kojima će raditi tokom takmičenja
  • Izbor tehnologije za realizaciju zadatka je u potpunosti na takmičarima
  • Dozvoljena je upotreba interneta, pomoćnih uređaja i literature
  • Svim učesnicima će biti obezbeđeno osveženje i obroci na dane programa

PRIJAVI SE!

Prijave su otvorene do 2. oktobra 2018. godine do 18h.

Formular za pojedinačne prijave

Formular za grupne prijave

Za više informacija u vezi sa hakatonom možete kontaktirati Miljanu Pejić, koordinatorku programa KOMS, putem e-mail adrese: miljana.pejic@koms.rs ili na telefon 062/467-344, radnim danima od 9 do 17 časova.