Home [stipendije] Univerzitet u Beogradu organizuje 5. SAJAM STIPENDIJA

Univerzitet u Beogradu organizuje 5. SAJAM STIPENDIJA

200
0

U zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu održaće se Sajam stipendija 16. i 17. oktobra 2018. godine. Pored državnih institucija, fondova i nevladinih organizacija, na sajmu učestvuju i kompanije, ambasade i ustanove koje dodeljuju stipendije studentima za studiranje i usavršavanje u zemlji i inostranstvu.

Na sajmu učestvuju: Ministarstvo prosvete i nauke, Fond Dositeja Ministarstva omladine i sporta, Fondacija Tempus, Fondacija Dr Zoran Đinđić, Ambasada Češke republike, Ambasada Grčke, Ambasada SAD, Ambasada Kanade, Ambasada Republike Koreje, Ambasada Japana, Nemačka služba za akademsku razmenu DAAD, Ruski dom, Francuski institut, italijanski univerziteti Politehnico di Milano i Ca Foscari, Evropska mreža za podršku istraživačima u pokretu Euraxess, kompanija EKO Serbia, Valjaonica bakra Sevojno, kompanija DIGIT, kompanija Loreal Balkan, kompanija Ernst&Young, Obrazovni sistem Equilibrio, Centralnoevropski univerzitet, Evropska studentska mreža ESN.

Tokom oba dana Sajma biće organizovane informativno-konsultativne sesije u holu i dvorištu Rektorata tokom kojih će zainteresovani studenti moći da dobiju savete i smernice za apliciranje od predstavnika institucija učesnica.

U okviru pratećeg programa prvog dana biće organizovane info sesije sa zaposlenima u Kancelariji za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju, u Sektoru Zadužbina i Fondacija Univerziteta u Beogradu i Univerzitetskom Centru za razvoj karijere i savetovanje studenata.

Drugog dana sajma biće realizovan prateći program Sajma “Stipendija i ja” u okviru kog će biti organizovane dve panel diskusije i predavanje profesora i saradnika Filološkog fakulteta pod nazivom “Strani jezici i stipendije”.

Organizacijom ove manifestacije imamo želju da podignemo nivo informisanosti studenata o mogućnostima nastavka studija u Srbiji i inostranstvu, uslovima koje bi trebalo da ispunjavaju da bi uspešno upisali željene studije, veštinama koje su im potrebne prilikom prijave, značaju proaktivnog stava, pravovremene informisanosti, celoživotnog učenja i mobilnosti.

Pozivamo studente i zaposlene na Univerzitetu u Beogradu da posete sajam i saznaju više o različitim stipendijama, novim službama i programima namenjenim podršci u razvoju karijere i realizaciji potencijala studenata, da upoznaju nove ljude koji su voljni da podele iskustva i daju savet mlađim kolegama i provedu dan na jedinstvenom skupu u zgradi Rektorata.

Svečano otvaranje Sajma je u utorak, 16. oktobra u 10 časova.

Prateći program moći će da se prati i preko interneta, uz podršku RCUB-a koji će obezbediti live-streaming na MediaPortalu.

Za detaljnije informacije molimo posetite veb stranicu sajma.