Home Kaljenje čelika POZIV ZA UČESNIKE: međunarodna omladinska TEEN razmena u Francuskoj, 6-26 avgusta 2018

POZIV ZA UČESNIKE: međunarodna omladinska TEEN razmena u Francuskoj, 6-26 avgusta 2018

264
0

Mladi istraživači Srbije otvaraju konkurs za učesnike na međunarodnoj omladinskoj razmeni “Metalocaux​” u Francuskoj koja je zakazana za period 6​-26​.08​.2018. (uključujući dolazni i odlazni dan).

Poziv za zainteresovane učesnike i vođu grupe je otvoren do 30​.05​.2018. u 10 sati ujutru. Potrebno je da znate engleski, da vas interesuje tema. Na razmeni će biti 4​ grupe (4​  ucesnika+1 lider).

Prijava se nalazi OVDE.

„Metalocaux“ je umetnički projekat sa fokusom na napuštene urbane objekte u malim gradovima. Za ovu razmenu izabrana je oblast Centre-Bretagne i grad Rostrenen. Učesnici će zajedno osmisliti kreativne načine da ožive napuštena mesta, kroz smišljanje umetničkih instalacija, izložbi, performansa i drugo. Glavni događaj će biti predstava u toku Fisel festivala, i to onoga što grupa bude napravila, koja će posetioce voditi od jednog do tada napuštenog izloga do drugog, iza čijeg stakla će se odvijati performans, puštati muzika, predstaviti instalacije.

U prijavi ćete moći da iizrazite želju da li želite da budete u grupi za teatar, radio ili umetničke instalacije.

Nešto više možete pročitati OVDE.

Učesnici će biti u bliskom kontaktu sa meštanima tokom prikupljanja materijala za događaj (snimanje zvuka, fotografisanje, beleženje priča). U toku slobodnog vremena će biti organizovani i interesantni izleti, posete muzejima, pa čak i odlazak na more.

30.05. ćemo obavestiti sve zainteresovane o rezultatu selekcije, a izabrani će biti pozvani da u naredna dva dana uplate participaciju i dođu do nas da prijavu potpišu. Ukoliko izabrani učesnici to ne urade u naredna dva dana, izgubiće pravo da učestvuju i njihovo mesto će biti ustupljeno nekom drugom.

Razmena je namenjena mladima od 15 do 17​ godina. Iz Srbije će ići grupa od 4​ ucesnika sa jednim vođom grupe (bez gornje granice u godinama). Potrebno je da znate engleski, da ste motivisani i zainteresovani za temu. Vođe grupe treba da imaju slicno iskustvo. Ako ste stariji od 18 godina, možete aplicirati za vođu grupe,, a mlađi apliciraju, uz saglasnost roditelja, za učesnike.

Vođa grupe će imati obavezu da:

–        Učestvuje na pripremnom sastanku zajedno sa ostalim koordiantorima, 08-11 juna (uključujući dolazni i odlazni dan); troškovi prevoza podrazumevaju do 275 evra,a troškovi smeštaja i ishrane su pokriveni

–        koordiniše kupovinu karata učesnika (svako kupuje svoju kartu, ali bi bilo poželjno da idete svi zajedno)

–        bude kontakt osoba u ime grupe za nas i za organizatore

–        aktivno učestvuje u organizaciji aktivnosti razmene, zajedno sa ostalim koordinatorima i organizatorom

–        predstavi rezultate razmene po povratku

–        osigura da su svi učesnici doneli karte u MIS po povratku

–        podeli rezultate razmene po povratku sa MIS-om (slike, filmić, kratka priča, radionica na temu za zainteresovane i sl.)

Vođa grupe je oslobođen/a participacije, ali, kao i ostali, dobija do 275 evra na ime putnih troškova nazad, po povratku sa razmene.​

Ova razmena, kao i svi omladinski programi Evropske komisije, podrazumeva plaćene troškove smeštaja, hrane i samog programa, dok učesnici plaćaju kartu od čega će po povratku kući dobiti nazad maksimalno do 275 evra na račun. Za učešće preko Mladih istraživača Srbije potrebno je uplatiti i participaciju od 5.200 dinara (ako ove godine prvi put idete na razmenu, trening ili volonterski kamp u inostranstvu), tj. 2.600 dinara (ako ste ove godine već bili, ili s prijavili za jedan od navedenih programa).

Uzmite u obzir da sami plaćate kartu, i da će vam biti vraćeno do 275 evra​ kada, po povratku u Srbiju, pošaljete/donesete originale karata nama, a mi da ih pošaljemo organizatorima u Francusku.. To može potrajati i do 4 meseca posle razmene.

Pročitajte pažljivo uslove prijavljivanja koji su sastavni deo prijave. Ako budete selektovani, biće potrebno da tu prijavu i potpišete (za maloletne potpisuju roditelji). Ako ste iz Beograda, u našoj kancelariji, ako ne, onda ćete nam poslati poštom ili potpisati u jednoj od naših partnerskih organizacija, kontakt tačaka.

Očekujemo vas!

Vaši Istraživači u partnerstvu sa

Association Kreiz Breizh Villages d’Europe