Home [akcija] Obogati svoj studentski život!

Obogati svoj studentski život!

54
0

Slika 3Udruženje studenata tehnike – BEST Beograd, vršiće učlanjenje novih studenata u četvrtak 11. decembra ’14. od 19 časova, u sali broj 7 na Tehnološko-metalurškom fakultetu, Karnegijeva br.4. Studentima će biti predstavljen rad organizacije, timovi koji u okviru BEST-a funkcionišu, kao i predstojeći projekti u koje novi članovi mogu da se uključe.

BEST(engl. Board of European Students of Technology) je međunarodna, studentska, neprofitna, apolitična organizacija koja studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beograd pruža komplementarno obrazovanje, razvoj svojih potencijala i podršku u započinjanju svoje karijere u struci. Ova organizacija za svojih 25 godina postojanja uspešno povezuje studente, kompanije i univerzitete unapređujući i ojačavajući studentske kapacitete i potencijale.

BEST je na međunarodnom nivou osnovan 1989. godine i  organizuje preko 100 događaja godišnje i na taj način povezujući više od 3300 mladih stručnjaka sa 96 univerziteta u 34 zemalje Evrope. Svojim projektima BEST dopire do preko milion studenata sa univerziteta na kojima je prisutan.

Neki od projekata koje studenti volonteri BEST-a organizuju su:

„JobFair – Kreiraj svoju budućnost!” Sajam poslova ( sa partnerskom organizacijom istek!

„Best Design Week”, koji organizujemo u saradnji sa SAE institutom.

„EBEC – Beogradski dani inženjera”. Projekat koji je ujedno i prva runda najvećeg evropskog inženjerskog takmičenja na kome su studenti sa Univerziteta u Beogradu ove godine u Rigi zauzeli treće mesto.

BEST Beograd su do sada podržale mnoge vladine i nevladine organizacije. Značaj ovog udruženja prepoznaje Ministarstvo omladine i sporta, Univerzitet u Beogradu kao i svi tehničko-tehnološki i prirodno-matematički fakulteti.