Home Uncategorised Medjunarodna omladinska razmena u Svedskoj, 18-22 septembar

Medjunarodna omladinska razmena u Svedskoj, 18-22 septembar

90
0

djitra3Mladi istraživači Srbije otvaraju konkurs za ucesnike na medjunarodnoj omladinskoj razmeni “Local youth action for a sustainable world” u Svedskoj koja je zakazana za period ​18​-2​2​.0​9​.2014. (neukljucujuci dolazni i odlazni dan).

 
Razmena ce se odrzati u gradu Baskemölla, u opstini Simrishamn, na jugu Svedske (95 km od Malmea). 
Program je organizovan oko 3 glavne teme:
1.Odrzivi razvoj (pitanja ekoloske odrzivosti i resenja, razgovori o izazovima odrzivog razvoja i dr.)
2. Kulturne razlicitosti (razlicite forme izrazavanja kulture, kroz muziku i igru ali i druge, individualne forme izrazavanja; osetljivost i tolerantnost prema razlikama drgih kutura, interkulturno ucenje)
3. Omladisnki aktivizam kroz organizovano delovanje (informisanje o nacinima i inspirisanje na aktivizam kroz razlicite forme).
Ove teme ce biti pokrivene kroy razlicite radionice, studijske posete, rad u grupama i individualni rad. 
 
 
Poziv za zainteresovane ucesnike i vodju grupe je otvoren do ​24​.0​8​.2014. u 10 sati ujutru. Potrebno je da znate engleski, da vas interesuje tema. Na razmeni ce biti ​20​ ucesnika iz Svedske, Francuske, Islanda i Srbije, uzrasta od 16 do 30 godina. Grupa je od 4 ucesnika i jednog lidera. Lider moze biti i stariji od 30.
 
Prijava se nalazi ovde: ​
 
 
 
​MIS ce 24​.0​8​. obavestiti sve zainteresovane o rezultatu selekcije, a izabrani ce biti pozvani da u naredna dva dana  uplate participaciju i dodju do nas da prijavu potpisu. Ukoliko izabrani ucesnici to ne urade u na​​redna dva dana, izgubice pravo da ucestvuju i njihovo mesto ce biti ustupljeno nekom drugom.
 
Razmena je namenjena mladima od 16 do 30​ godina.Potrebno je da znate engleski, da ste motivisani i zainteresovani za temu. Vodje grupe treba da imaju slicno iskustvo. Mozete aplicirati za vodju grupe ili za ucesnike. 
 
Vodja grupe ce imati obavezu da:
– koordinise kupovinu karata ucesnika (svako kupuje svoju kartu, ali bi bilo pozeljno da idete svi zajedno)
– bude kontakt osoba u ime grupe za nas i za organizatore
– predstavi rezultate razmene po povratku
– osigura da su svi ucesnici doneli karte u MIS po povratku
– – podeli rezultate razmene po povratku sa MIS-om (slike, filmic, kratka prica, radionica na temu za zainteresovane i sl.).
 
​ Vodja grupe je oslobodjen/a participacije, ali, kao i ostali, dobija 170 evra na ime putnih troskva nazad, po povratku sa razmene.​
 
Ova razmena, kao i svi omladinski programi Evropske komisije, podrazumeva placene troskove smestaja, hrane i samog programa, dok ucesnici placaju kartu od cega ce po povratku kuci dobiti nazad 170 evra na racun. Za ucesce preko Mladih istrazivaca Srbije potrebno je uplatiti i participaciju od 4.800 dinara (ako ove godine prvi put idete na razmenu, trening ili volonterski kamp u inostranstvu), tj. 2.400 dinara (ako ste ove godine vec bili na jedom od navedenih programa).
 
Uzmite u obzir da sami placate kartu, i da ce vam biti vraceno  ​170 evra​ kada, po povratku u Srbiju, posaljete/donesete originale karata nama, a mi da ih posaljemo organizatorima u Francusku. To moze potrajati i do 4 meseca posle razmene.
 
Procitajte pazljivo uslove prijavljivanja koji su sastavni deo prijave. Ako budete selektovani, bice potrebno da tu prijavu i potpisete. Ako ste iz Beograda, u nasoj kancelariji, ako ne, onda cete nam poslati postom.