Home [njuz] ZAJEDNO U SUSRET LEPŠOJ BUDUĆNOSTI

ZAJEDNO U SUSRET LEPŠOJ BUDUĆNOSTI

40
0

CAREFORFUTURELOGOTIPČlanovi lokalne kancelarije AIESECa na Fakultetu organizacionih nauka u saradnji sa Centrom za zaštitu dece bez roditeljskog staranja u Zvečanskoj ulici u Beogradu, realizovaće u periodu od 2. do 24. aprila projekat humanitarno-edukativnog karaktera CARE4FUTURE sa ciljem da se učesnici seminara osposobe za budući život van same ustanove.

 

Problem socijalne inkluzije dece bez roditeljskog staranja jedan je od ključnih problema našeg društva. Nakon napuštanja Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine, štićenici doma stupaju u svet prepun predrasuda u kome je bez pomoći veoma teško opstati. „Obeleženi’’ svojim životnim pričama, neretko bivaju sputani da pokažu ko su i koliko vrede. Mi želimo da im pomognemo da se izbore za svoje mesto u društvu.

Projekat CARE4FUTURE organizuje se po prvi put u vidu jednomesečne profesionalne i motivacione edukacije koja je namenjena deci bez roditeljskog staranja. Ideja je da studenti predavači iz zemlje u društvu praktikantkinje iz Brazila, kroz realizaciju projekta osposobe štićenike doma za korišćenje računara na nivou osnovnog poznavanja u poslovne i privatne svrhe, kao i za korišćenje funkcionalnog engleskog jezika. Pored toga biće održane i radionice koje će pomoći deci da razviju veštine javnog nastupa i shvate važnost timskog rada. Osim edukativnih biće održane i motivacione radionice koje će im, u određenoj meri, promeniti pogled na svet i pružiti motivaciju za dalje usavršavanje i dostizanje većih ciljeva koji će njihov život učiniti onakvim kakav zaslužuju.

“Ono što napravimo za sebe – umire zajedno sa nama, a ono što učinimo za druge – ostaje besmrtno.”, rekao je Albert Pike, američki pisac i advokat. Mi želimo da učinimo nešto za njih. Ukoliko i Vi želite da postanete besmrtni u njihovim očima, stavite im do znanja da nisu sami.