Home [konkursi] Konkurs za najbolju preduzetnicu i poljoprivrednicu

Konkurs za najbolju preduzetnicu i poljoprivrednicu

46
0

mladi12Oportjuniti banka u Srbiji (Opportunity) u saradnji sa Ministarstvom rada raspisala je konkurs za najbolju preduzetnicu i najbolju poljoprivrednicu.
Konkurs “Žena za sva vremena” koji se odnosi na vlasnice malih i srednjih preduzeća, ili preduzetnice, i “Gazdarica” za žene koje su registrovale poljoprivredno gazdinstvo, trajaće do maja, piše u zajedničkom saopštenju banke i ministarstva. Najboljima na konkursu će biti dodeljeno 5.000 evra za unapređenje posla.

Iako žene čine veći deo populacije, tek je svako peto preduzeće u Srbiji registrovala žena.

Predstavnica Oportjuniti banke Mirjana Dmitrović je kazala da su potpuno svesni da je ženama više nego muškarcima potrebna dodatna podrška i pomoć za razvoj sopstvenog biznisa.

“Želimo da motivišemo žene da pokrenu sopstveni posao, imajući u vidu da je samozapošljavanje najefikasniji način za prevazilaženje krize”, kazala je ona.

Projekt podrške ženama Oportjuniti banka sprovodi u celom svetu.

Za učešće na konkursu je potrebno da budu uspešne, što se potvrđuje finansijskim dokumentima, inovativnost, odnosno primena savremenih poslovnih ili poljoprivrednih rešenja, društvena odgovornost prilikom zapošljavanja i organizacije rada.

Zainteresovani mogu poslati svoje prijave na mail konkurs@obs.rs, ili u OBS filijalu, Bulevar Oslobođenja 2A, 21.000 Novi Sad.

Izvor: Beta