Home [treninzi] kreativna radionica – ŠKOLA ZA MAŠTANJE

kreativna radionica – ŠKOLA ZA MAŠTANJE

61
0

sample_1Radionica se odvija kao sastavni deo multimedijalne izložbe “Individualne Utopije” umetnice Lale Raščić, koja se realizuje do 02.-11.04.2010. u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine. Na otvaranju će biti realizovan performans koji izvodi Lala Raščić. Izložba “Individualne Utopije” je nastala 2008. godine i sastoji od crteža, serije reljefa od gline i nekoliko video radova. Tokom radionice ŠKOLA ZA MAŠTANJE polaznici će pod vodstvom Lale Raščić razgovorati o savremenoj umetnosti, nakon toga će biti pozvani da sami osmisle svoju mini-izložbu na temu UTOPIJA.
Rezultati radionice će biti izloženi kao sastavni deo izložbe “Individualne utopije”.
Polaznici se mogu izražavati pisanjem, osmišljanjem scenskog nastupa ili likovnim tehnikama. Predznanje iz navedenih tehnika nije potrebno.
Poželjno je da polaznici pristupe radionici otvorenog i radoznalog uma.
Radionica će se odvijati u popodnevim satima 3 dana uzastopno, po 2 sata (29. 03.- 01.04.2010.)
Broj polaznika je ograničen na 10 polaznika, ne postoji starosna granica.
Učestvovanje na radionici je besplatno.
Ohrabrujemo prijave penzionera, srednjoškolaca, studenata, nezaposlenih, zaposlenih profesionalaca – cilj nam je da se okupi što raznovrsnija grupa individualca spremnih na samostalni kreativni rad i aktivnu saradnju sa grupom i voditeljkom.

Radionicu vodi umetnica Lala Raščić (Sarajevo / Zagreb). Svoju umetničku aktivnost je započela 2000. godine. Učestvovala je u nekoliko stručnih boravaka u inostranstvu iz kojih izdvajamo Amsterdam, Istambul, Pariz, Njujork, Edimburg, Beč. Dobitnica je nekoliko nagrada iz različitih medijskih oblasti. Pored umetničke izlagačke delatnosti Lala Raščić paralelno predaje i tumači savremenu umetnost, takođe radi i kao kustosica. Više na: http://lalarascic. com

Izložba “Individualne Utopije” kao i radionica ŠKOLA ZA MAŠTANJE odvija se u sklopu projekta “Individual Utopias Now and Then” http://www.pro. ba/utopije/ u realizaciji tri organizacije iz regiona:
Centar za savremenu umjetnost Sarajevo (SCCA / pro.ba) http://www.pro. ba/, Sarajevo, Institut za savremenu umetnost Tirana (T.I.C.A) Tirana, www.tica-albania. org i Centar za nove medije_kuda. org, Novi Sad, www.kuda.org

Izložba i radionica je već realizovana u Mostaru 2009. godine, a nakon Novog Sada biće realizovana i u Tirani.

Molimo sve zainteresovane da se jave do 21.03.2010. poštom na adresu:
Centar za nove medije_kuda. org (Škola za maštanje)
Braće Mogin 2, pf 22, 21113 Novi Sad

ili e-mailom na: office@kuda. org

U prijavi navesti, ime, prezime, kontakt telefon, godište, radni status i ukratko navesti motivaciju za učestvovanje.
Odluku o izabranim polaznicima ćemo javiti do 25.03.2010.