Home [ mjuzik ] Tom Jones 13. novembra u Areni

Tom Jones 13. novembra u Areni

47
0

 Legendarni velški umetnik Tom Jones održaće koncert u Beogradskoj Areni 13. novembra, saopšteno je danas na konferenciji za novinare koncertne agencije Lupa Promotion. Ulaznice će se uskoro naći u prodaji po ceni od 3000, 3500 i 4000 dinara za parter, 3000 dinara za tribine sektor 300, 2500 dinara za tribine sektor 400, 4000 din vip tribine i 8000 dinara za lože. Tom Jones u Beograd dolazi u okviru promocije svog poslednjeg studijskog albuma pod nazivom '24 Hours' koji je objavljen u novembru prošle godine. Tom Jones je jedan od najuspešnijih muzičara svih vremena. Poznat je po hitovima kao što su "Green Green Grass of Home", "I'll Never Fall in Love Again", "Delilah", "She's A Lady", "Sex Bomb" a od 1965. godine do danas je prodao preko 100 miliona albuma širom sveta.

Sir Tom Jonesu uspelo je nešto što samo retkima uspeva – ponovno je nadmašio samog sebe. Naime, nakon 45 godina bavljenja muzikom i saradnjom sa svim poznatim muzičkim imenima od Elvisa do Cardigansa, izdao je novi album “24 Hours”  koji je krtika jednoglasno proglasila – najboljim do sad!

Razlog je taj što se po prvi puta ovaj muzički majstor isprobao i u ulozi tekstopisca većine pesama na albumu koje, svaka na svoj način, simoblizuje njegov život i sadrže mnoštvo autobiografskih elemenata,  a koje će premijerno pred mnogobrojnom publikom izvesti 13. novembra ove godine u Beogradskoj Areni s početkom u 20 sati.

Počevši svoju muzičku karijeru pevajući u rudnicima rodnog grada Pontypidda gdje je radio, ovaj Britanac se tokom niza godina muičke karijere oprobao u svim muzičkim pravcima i žanrovima i to sa velikim uspehom. Na pragu 70. godine odlučio je da krene na intimno retrospektivno putovanje kroz svoj život, a rezultat je novi album na kome je i pesma ''The Road'' koju je posvetio svojoj obožavanoj supruzi sa kojom je u braku preko 50 godina. Kako mu je ideju za početak stvaranja albuma dao frontmen U2 Bono jedne hladne noći u noćnom baru kad ga je počeo ispitivati o njegovim muzičkim počecima, odlučili su da tu saradnju uobliče i u pesmi ''Sugardady'' koju su napisali upravo Bono i gitarist Edge.
 
Turneju na kojoj predstavlja ovaj životopisni album počinje u koncetima u Americi, a završava serijom koncerata u Las Vegasu.

Izvor:Kontra