Home [ mjuzik ] SKC Reggae fest 2

SKC Reggae fest 2

50
0

 Drugi po redu SKC Reggae fest održaće se u petak, 27. jun 2008. godine u Beogradu sa početkom u 21h u Velikoj Sali ovog kultnog beogradskog koncertnog prostora. Na ovom jednodevnom festivalu nastupiće Asher Selector, Prince Alla, Sylford Walker, Dečja Radost i Black Ark Crew.

Asher Selector iz Ženeve dobro je poznat svim reggae fanovima u Srbiji. Uz Davida Rodigana, jedan je od najznačajnijih evropskih reggae DJ-eva! Pre 6 godina Asher je prvi put, ali već tada trijumfalno, posetio Srbiju. Ostvario je nezaboravni nastup sa legendarnim Prince Alla. Ovog puta dolaze pojačani fantastičnim Sylford Walkerom – Princeovim parnjakom sa Jamajke. Zajednički nastup u Srbiji predstavlja ekskluzivni početak njihove evropske turneje. Puštajući reggae muziku tokom 80-ih obišao je svet i osnovao svoj Positive Airline sound system. 2004, pokrenuo svoju Internet radio stanicu koja emituje reggae 24 časa dnevno, 365 dana godišnje: www.live365.com/stations/raspectradi. Redovno sastavlja reggae program za jedan od najuglednijih svetskih muzičkih festivala – Montreaux Jazz Festivala.

Prince Alla jedan je od legendi jamajčanske roots muzike. O značaju ovog pevača i tekstopisca svedoči i činjenica da je svoje najzapaženije numere objavio u vreme kada je konkurencija bila najžešća – 70-ih godina. Tokom godina objavljeno je više kompilacija sa snimcima Prince Alla a najpoznatija je “Only Love Can Conquer 1976-1979” koja je izašla u izdanju Blood & Fire (koja je danas jedna od najprestižnijih reggae etiketa).

Sylford Walker – legendarni roots pevač sa Jamajke. Sylfordov vokalni izraz poređen je sa stilom Burning Spear-a. Kultni status ostvario je sarađujući sa Glen Brown-om.Interes za Sylford Walker-a u Evropi je povećan od 2004. godine kada je nastupio na Montereux Jazz Festivalu. Od tada je redovan gost vodećih evropskih festivala.

Black Ark Crew – prvi domaći dub bend. Sastav je nastao 1999.godine, od kada je prošao kroz puno faza, od strogo reggae-dub zvuka, do fuzije više žanrova kao što su hip-hop, jungle, dubstep, ali u njihovoj osnovi uvek ostaje dub muzika verna korenima jamajčanskog zvuka.

Dečja Radost je četvorka iz Kraljeva koja svira mešavinu roots & reggae & blues & rock'n'roll…

Izvor:Kontra Magazin