Home Aktiviranje Poziv za učesnike na međunardonom treningu “Promoting Rights, Inclusion, Diversity and Equality”

Poziv za učesnike na međunardonom treningu “Promoting Rights, Inclusion, Diversity and Equality”

153
0

Projekat “Promoting Rights, Inclusion, Diversity and Equality (PRIDE)” podržan je od strane rumunske Nacionalne agencije za Erazmus Plus program, a koordinator projekta je organizacija Go Free – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile.
Magnet će svoja 3 predstavnika poslati na međunarodni trening u Klužu (Rumunija) u periodu od 14. do 21. oktobra 2018. godine.

Na ovom treningu učesnici će:
• razviti veštine za rad sa mladim LGBTQ ljudima
• kroz praktičan rad, u svojim zajednicama, primeniti ono što budu naučili, radeći sa mladim LGBTQ ljudima
• krenuti pažnju u svojim zajednicama na prepreke, neprijatnosti i nepravde sa kojima se ovi mladi ljudi nose

Prijavu za ovaj trening zainteresovani mogu pronaći OVDE, a rok za prijavu je 05.10. Participacija za učešće je na volonterskoj osnovi i biće uključena u fond za renoviranje centra Magnet House. Svi prijavljeni će biti obavešteni o rezultatu selekcije mejlom.

Mogu se prijaviti svi zainteresovani iznad 18 godina, koji počinju ili već imaju iskustva u radu sa mladima iz ranjivih grupa, naročito sa mladima iz LGBTQ+ populacije, a koji žele da upotpune svoje znanje i razviju veštine učeći od drugih i doprinesu boljem položaju LGBTQ+ mladih u svojoj zemlji. Veoma nam je važno da se prijave učesnici koji će biti motivisani da posle treninga ostanu uključeni u sprovođenju aktivnosti u svojoj zemlji kroz ovaj projekat.

Svi troškovi smeštaja, ishrana i materijala su pokriveni, a putni troškovi će biti refundirani učesnicima u maksimalnom iznosu od 180 evra, pošto po povratku originalne karte pošalju organizatoru u Rumuniju.