[ youth.rs ]

Poziv za učesnike na međunardonom treningu “Promoting Rights, Inclusion, Diversity and Equality”

Projekat “Promoting Rights, Inclusion, Diversity and Equality (PRIDE)” podržan je od strane rumunske Nacionalne agencije za Erazmus Plus program, a koordinator projekta je organizacija Go Free – Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile.
Magnet će svoja 3 predstavnika poslati na međunarodni trening u Klužu (Rumunija) u periodu od 14. do 21. oktobra 2018. godine.

Na ovom treningu učesnici će:
• razviti veštine za rad sa mladim LGBTQ ljudima
• kroz praktičan rad, u svojim zajednicama, primeniti ono što budu naučili, radeći sa mladim LGBTQ ljudima
• krenuti pažnju u svojim zajednicama na prepreke, neprijatnosti i nepravde sa kojima se ovi mladi ljudi nose

Prijavu za ovaj trening zainteresovani mogu pronaći OVDE, a rok za prijavu je 05.10. Participacija za učešće je na volonterskoj osnovi i biće uključena u fond za renoviranje centra Magnet House. Svi prijavljeni će biti obavešteni o rezultatu selekcije mejlom.

Mogu se prijaviti svi zainteresovani iznad 18 godina, koji počinju ili već imaju iskustva u radu sa mladima iz ranjivih grupa, naročito sa mladima iz LGBTQ+ populacije, a koji žele da upotpune svoje znanje i razviju veštine učeći od drugih i doprinesu boljem položaju LGBTQ+ mladih u svojoj zemlji. Veoma nam je važno da se prijave učesnici koji će biti motivisani da posle treninga ostanu uključeni u sprovođenju aktivnosti u svojoj zemlji kroz ovaj projekat.

Svi troškovi smeštaja, ishrana i materijala su pokriveni, a putni troškovi će biti refundirani učesnicima u maksimalnom iznosu od 180 evra, pošto po povratku originalne karte pošalju organizatoru u Rumuniju.

Exit mobile version