Home Aktiviranje Poziv za lidere volonterskih kampova u Srbiji tokom leta 2018. godine

Poziv za lidere volonterskih kampova u Srbiji tokom leta 2018. godine

181
0
Mladi istraživači Srbije otvaraju poziv za novu, 29. generaciju kamp lidera!

Možeš da se prijaviš ako si:
· Bio/la na volonterskom kampu u inostranstvu ili u Srbiji ili predstavljaš neku od organizacija koje ove godine organizuju kampove u Srbiji
· Ako imaš više od 19 godina
· Ako znaš da se sporazumevaš na engleskom

Kako se prijavljuje:
Prijava se nalazi OVDE, a rok za prijavu je 4. jul. Odmah po[to se prijavite, a najkasnije do 5. jula  ćemo vam poslati potvrdu da li ste primljeni i na koji kamp bismo vas potencijalno smestili.

U prijavi ćeš napisati listu kampova u Srbiji koje bi želeo ili želela da vodiš, po prioritetu, a posle obuke ćemo vas obavestiti na kom ste kampu i sa kim. ОVDE možeš preuzeti listu kampova u Srbiji, a u prijavi su izdvojeni oni kampovi na kojima o[ uvek ima mesta za lidere.

Kada i gde:
Dve obuke u Sremskim Karlovcima će se održati u Ekološkom centru u Sremskim Karlovcima. Obeleženi dani uključuju dolazni i odlazni dan. Obično se nalazimo prvog dana do 19 sati, a rastajemo posle ručka poslednjeg dana.

Obuka: 19-22. jul

Šta još treba znati:
Kao kamp lideri imate prednost u prijavljivanju na ostale programe koje objavljujemo, a i oslobođeni ste svih participacija za učešće na programima koji to zahtevaju. Troškovi prevoza i telefona u iznosu od 1000 dinara u toku kampa za koji budete bili izabrani će vam biti pokriveni, kao i svi troškovi u toku treninga za kamp lidere. Trošak prevoza za obuku ste dužni sami da pokrijete, a izabranim liderima će i taj trošak biti vraćen uz povraćaj troškova sa kampa koji budu vodili.

Kada uspešno završite jedan kamp u Srbiji, možemo vas poslati da vodite kampove u inostranstvu. Možemo vas preporučiti da budete kamp lideri na nekom od kampova naših inostranih partnera (uslovi učešća zavise od partnera do partnera).

Mladi istraživači Srbije već dugo godina edukuju pojedince koji, podstaknuti kampovima ili drugim vidom aktivnog učešća, pokažu interesovanje za daljim ličnim izazovima. Biti koordinator međunarodnog volonterskog radnog kampa je sledeći prirodan korak jednog aktivnog volontera MIS-a. Time postajete deo uže porodice Istraživača i koristite sve povlastice koje time dobijate zajedno sa odgovornostima. Naime, onaj ko se odluči da postane kamp lider prolazi kroz niz obuka, predstavlja Istraživače i organizatore kampova na međunarodnim seminarima i stiče znanja o međuljudskim, međukulturnim, međunarodnim odnosima, kako bi stasao u osobu spremnu da bez poteškoća koordinira jednu tako specifičnu grupu u tako specifičnim uslovima kao što je međunarodni volonterski kamp.

Pogledajte i kratak video klip o kamp liderima, koji su za vas napravili naši Ivana i Stefanos, kao i web dokumentarac o kamp liderima

Očekujemo vas!