Home [treninzi] Jednodnevni seminar “Kako se formira savremeni srpski identitet?”

Jednodnevni seminar “Kako se formira savremeni srpski identitet?”

67
0

Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji uz podršku Fondacije za otvoreno društvo organizuje jednodnevni seminar “Kako se formira savremeni srpski identitet?”
Seminar će se između ostalog baviti i sledećim pitanjima: šta definiše naš identitet; kako kultura utiče na izgradnju identiteta; da li, i ako da, u kojoj meri Rusija utiče na medije i kulturu u Srbiji; kakvi su odnosi između Srpske, Makedonske i Ruske pravoslavne crkve? Predavači će biti stručnjaci iz oblasti ljudskih prava, sociolozi, istoričari i psiholozi.

Datum: 13. oktobar 2015. godine
Mesto: Beograd, Kuća ljudskih prava, Kneza Miloša 4
Rok za slanje aplikacije: 9. oktobar 2015. godine u 13 h
Seminar je namenjen mladima iz Srbije – studentima i onima koji su nedavno završili fakultete društvenih nauka (sociologiju, psihologiju, istoriju, političke nauke, novinarstvo, pravo, itd), koji su aktivni u oblasti kulture i društvenih nauka i motivisani da prošire svoje znanje o aktuelnim političkim i društvenim trendovima.
Seminar je besplatan, ali putni troškovi nisu pokriveni. Stoga je poziv inicijalno namenjen mladim ljudima koji žive na području Beograda. Ukoliko neko od potencijalnih učesnika ima način da obezbedi dolazak na seminar, biće nam drago da imamo učesnike i iz drugih gradova. Nakon seminara u Beogradu, biće održani jednodnevni seminari u Novom Sadu i Nišu.

Ukoliko ste zainteresovani za učešće pošaljite popunjeni upitnik na skolahos@gmail.com do 9. oktobra 2015. godine u 13 h. Aplikaciju možete preuzeti ovde.

Ukoliko imate dodatna pitanja pozovite nas na 011 33 49 170, kontakt osoba je Jovana Saračević.