Home [ mjuzik ] Stonsi stižu u petak, u Beogradu sve spremno

Stonsi stižu u petak, u Beogradu sve spremno

60
0

 Legende rokenrola The Rolling Stones doputovaće u Beograd u petak, 13. jula, dan pre dugoočekivanog koncertnog spektakla koji će održati na beogradskom Ušću.Kako su Tanjugu rekli organizatori koncerta iz "Music star production", frontmen benda Mik Džeger i njegove kolege Kit Ričards, Ron Vud i Čarli Vots odsešće u luksuznom hotelu "Hajat" u Novom Beogradu.

Teren za koncert veličine oko 150.000 kvadratnih metara već je pripremljen za veliki spektakl i njemu za sada ne može niko da pridje. Oko spomenika "Večna vatra", u velikom ogradjenom prostoru, trenutno se nalazi oko 300 ljudi koji su zaduženi za obezbedjivanje i doterivanje terena pred nastup najveće svetske rok atrakcije.

Organizatori tvrde da je sve spremno za koncert – postavljeni su toaleti, uvedene telefonske linije, internet…

Iza bine široke 68, a visoke 30 metara, članovi benda će imati svoje šatore sa bilijarskim stolovima, prostorijama za opuštanje i kuhinjom.

Prema tvrdnjama organizatora, zbog visine bine vidljivost iz svake pozicije od 82.000 mesta biće zagarantovana.

U prodaju je pušteno 70.000 karata po ceni od 2.850 dinara za stajanje na prostoru naspram bine, kao i 10.000 karata koje koštaju 4.350 dinara za rezervaciju mesta uz binu. V.I.P. ulaznice, njih 2.000, koje koštaju 24.350 dinara, već su rasprodate. Karte se prodaju preko "Bilet servisa" i "Invent tima".

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Tanjugu je rečeno da će koncert obezbedjivati policija opšte nadležnosti, rečna, saobraćajna i kriminalistička policija, kao i žandarmerija. Policija očekuje oko 100.000 posetilaca na koncertu "Stonsa". Broj policijaca koji će obezbedjivati koncert biće, kako su naveli, "adekvatan za takvu manifestaciju".

Za bezbednost članova benda i bine na kojoj će nastupiti legende rok en' rola neće biti zadužena beogradska policija, već obezbedjenje koje će dovesti "Stonsi" i organizatori koncerta.

Osim policije, na terenu će biti prisutni redari, vatrogasci i službe Hitne pomoći.

"Stonsi" će nastupiti u Beogradu u okviru turneje "A Bigger Bang", nazvane po istoimenom albumu. Reč je o najprofitabilnijoj turneji u istoriji muzike, koja je počela avgusta 2005. godine i do sada je u okviru nje održano više od 100 koncerata.

Ovogodišnji evropski deo turneje počeo je 5. juna u Belgiji, a planirano je da se završi krajem avgusta, na čuvenom londonskom stadionu "Vembli".

Legendarni rok sastav je na turneju krenuo sa opremom koju prevozi 68 kamiona.

(Tanjug/MONDO)