Home [treninzi] DAUS-Konkurs za Studije budućnosti-drugi upisni rok do 7. septembra

DAUS-Konkurs za Studije budućnosti-drugi upisni rok do 7. septembra

45
0

Beogradska otvorena škola poziva sve zainteresovane studenete završnih godina fakulteta u Beogradu da se u drugom upisnom roku prijave na jednogodišnje multidisciplinarne Studije budućnosti Odeljenja za napredne dodiplomske studije.
Više informacija o konkursu i programu Studije budućnosti možete videti na www.bos.rs/daus, dobiti na broj telefona +381 (11) 3061 577, ili putem imejla daus@bos.rs.  

Uslovi za prijavu

  • studenti i studentkinje treće i završnih godina studija;
  • mlađi od 27 godina;
  • da žele da se edukuju i više angažuju u društvenom životu.

Zainteresovani studenti mogu da preuzmu formulare za prijavljivanje sa internet stranice DAUS-a (www.bos.rs/daus) i u prostorijama Beogradske otvorene škole (Masarikova 5, 16. sprat, kancelarija 1604) svakog radnog dana od 10 do 19 časova.

Rok za prijavljivanje

Konkurs je otvoren do 7. septembra 2012. godine.

Neophodnu dokumentaciju zainteresovani mogu doneti lično u prostorije Beogradske otvorene škole, svakog radnog dana od 10 do 19 časova u kancelariju 1604, poslati imejlom na adresu daus@bos.rs, faksom na +381 (11) 3613 112, ili preporučeno poštom na adresu:

Beogradska otvorena škola
Masarikova 5/16, 11 000 Beograd
sa naznakom: Studije budućnosti Odeljenja za napredne dodiplomske studije (DAUS)

O programu Studije budućnosti

Program Studije budućnosti ima za cilj da studente upozna sa glavnim globalnim trendovima i izazovima pred kojima se nalazi savremeni svet. Ove studije treba da pruže odgovor na pitanje kako se oblikuje savremeno društvo prateći iskustva iz prošlosti, ali i otvarajući pitanja od sudbinske važnosti za društveni, kulturni, politički i antropološki razvoj savremenog čoveka. Ako prepoznajemo i razumemo budućnost veći su izgledi da ćemo naći i osmisliti svoje mesto u velikim civilizacijskim i istorijskim događajima koji već prožimaju i oblikuju naš život. Studije budućnosti treba da podstaknu i razviju naše interesovanje i debatu o najznačajnijim pravcima kretanja druge decenije 21. veka i da studentima omoguće uvid u najvažnija pitanja koja će se postavljati u budućnosti pred savremeno čovečanstvo: odnos države i društva, izazovi post-demokratskog sveta, razvoj novog bipolarnog sveta, dometi globalizacije, održivi razvoj, pitanje identiteta i nacionalne države, političko ujedinjenje Evrope i budućnost evropskih integracija, medijsko oblikovanje sveta, društvo znanja i nove tehnologije, nanotehnologija i nova tehnološka revolucija, budućnost radne snage, genetika.

Studije budućnosti Odeljenja za napredne dodiplomske studije imaju za cilj da odabranim studentima i studentkinjama pruže dodatno obrazovanje i time doprinesu formiranju samosvesnih i društveno angažovanih mladih stručnjaka i stvaranju mreže pokretača i nosilaca društvenih promena.